Faşist saldırılara Cebeci’de protesto

Ankara Üniversitesi öğrencileri, Cebeci Kampüsü’nde eylem yaparak DTCF'deki faşist saldırıyı protsto etti.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 27 Şubat 2015
  • 16:29

Dün Ankara Üniversitesi DTCF’de yaşanan faşist saldırıya bir yanıt da bugün A.Ü. Cebeci Kampüsü’nden geldi. Saat 13.00’da İletişim Fakültesi önünde toplanan aralarında DGB’nin de bulunduğu ilerici-devrimci-yurtsever öğrenciler kampüs içinde yürüyüş düzenleyerek tüm öğrencileri “faşizme karşı üniversiteleri özgürleştirmek için” hesap sormaya çağırdılar.

Alkış ve sloganlarla fakülteler içindeki yemekhane ve kantinleri dolaşan öğrenciler, son dönemde üniversitelerde yaşanan faşist provokasyon dalgasını teşhir etti. Yapılan konuşmalarda yükselen faşist saldırıların dinci-gerici AKP’nin “İç Güvenlik” adı altında dayattığı sıkıyönetim yasasından bağımsız olmadığı vurgulandı. Konuşmalarda Üniversitelere silah ve satırlarla sokulan sivil faşistlerin polis ve ÖGB eliyle bizzat devlet tarafından korunduğu belirtilerek yaşananların burjuva devletin üniversitelere yönelik saldırıların bir parçası olarak ele alınması gerektiği ifade edildi.  Son olarak Siyasal ve Dil-Tarih Fakültesi’ndeki devrimci gelenek hatırlatılarak bugün de tarihten devralınan miras ile üniversitelerin faşist çetelere karşı savunulması gerektiği söylendi.

Kampüs kapısına yapılan yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Saldırıların Dil-Tarih’te de görüldüğü gibi AKP ve devlet  tarafından desteklediğine dikkat çekilen açıklamada, polis ve özel güvenliklerin de faşistlerle yürüttüğü işbirliğinin altı çizildi. Buna karşın eli silahlı faşist çetelere üniversitelerde geçit verilmeyeceği, faşizme, sermaye devletine, sermaye sözcüsü AKP’ye ve polis terörüne asla boyun eğilmeyeceği vurgulanarak devrimci iradenin asla faşizm karşısında yıkılmayacağı haykırıldı.

Eylem bitirildikten sonra elinde bir kâğıtla not aldığı tespit edilen ÖGB şefinin not kâğıdına el konuldu. Kâğıda sloganları not ettiği görülen ÖGB şefleri polis ile işbirliği yaptığı ve öğrencileri fişlemenin bir parçası olarak notları devletle paylaştığı belirtilerek okuldan kovuldu. Kitle ile ÖGB’ler arasındaki gerginlik ÖGB’lerin geri çekilmesiyle sonlandı.

Kızıl Bayrak / Ankara