Esenyurt DLB'den Kızıldere anması

Devrimci Liseliler Birliği, Kızıldere şehitlerini İstanbul Esenyurt'ta andı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 31 Mart 2016
  • 18:54

Esenyurt Devrimci Liseliler Birliği, Kızıldere katliamının 44. yılı vesilesiyle bugün bir anma gerçekleştirdi.

Anma sinevizyon gösterimiyle başladı. Sinevizyonda ‘68 devrimci gençlik hareketi ve sınıf hareketi bölümü, sermaye devletinin Deniz'leri idam etme kararı ve Mahir ile yoldaşlarının bu idamı engelleme girişimleri aktarıldı.

Sinevizyonun bitimiyle söyleşiye geçildi. ‘68 yılında yaşanan anti-emperyalist gençlik hareketleri, sınıf hareketleri ve devlet terörünün bunları bastırma girişimlerine vurgu yapıldı. Bununla birlikte Deniz'lerin idamı, Kızıldere katliamı, yaşanan tutuklamalar ve işkenceler hakkında konuşuldu.

Devletin baskı ve katliamlarının yanı sıra devrimci direnişin de devam ettiği belirtilerek güncel gelişmelerin yansımalarına üzerinde duruldu. Cihatçı-faşist çetelerin lise ve üniversitelerde ilerici-devrimci öğrencilere saldırırken sermaye devletinin buna sessiz kaldığı, ancak devrimci öğrencileri gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalıştığı aktarıldı. ‘68'den bugüne baskı ve terörün hiç değişmediği, sadece yüzlerin değiştiği, devletin Kürt halkını teslim alma isteği, gerçekleştirilen katliamların yanı sıra ülke genelinde süren baskılar aktarıldı.

Söyleşinin son bölümünde ise liselerde yaşanan sorunlar paylaşıldı. Meslek liselerinde staj sömürüsü altında geleceksizlik vaat edilen öğrencilerin sorunları hakkında yapılabilecekler vurgulandı. Meslek lisesi öğrencilerinin geleceğin kölesi olarak görüldüğü, buna karşı mücadele etmenin önemi belirtildi. Söyleşi, meslek liselilerin 23 Nisan'da yapacağı buluşmaya çağrıyla sona erdi.

Ayrıca DLB'liler Kızıldere katliamının yıldönümünde bulundukları liselerde tahtalara, okul içindeki duvarlara yazdıkları “Kızıldere son değil, kavga sürüyor/DLB”, “Mahirler 71'de yaktı ateşi/DLB” şiarlarıyla ON’ları selamladılar.

Liselilerin Sesi / Esenyurt