DLB’den ‘Karanlığa Karşı Geleceğiz’ söyleşisi

Sarıgazi DLB ‘Liselilerin Sesi Yükseliyor! Karanlığa Karşı Geleceğiz’ şiarıyla söyleşi gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 31 Mart 2019
  • 13:07

Sarıgazi’de bir araya gelen lise ve ortaokullular Liselilerin Sesi dergisi ve mücadele üzerine tartışma gerçekleştirdiler.

DLB’nin ‘Liselilerin Sesi Yükseliyor! Karanlığa Karşı Geleceğiz’ şiarıyla düzenlendiği söyleşide ilk olarak Liselilerin Sesi dergisinin 90. sayısına ulaşması nedeniyle derginin misyonu ve önemi üzerine sohbet edildi. Yayın hayatına ilk başladığı andan itibaren liseli gençliğin bir mücadele mevzisi olan Liselilerin Sesi’nin daha fazla sahiplenilmesi gerektiği vurgulandı.

Daha sonrasında, mücadele etmenin önemi üzerine tartışıldı. ‘68 kuşağının devrimci önderleri olan ve 47 yıl önce katledilen Mahir Çayan ve yoldaşları anılarak yaşamlarından örnekler verildi.

Gençliğin mücadelesinin önüne çıkartılan engelleri aşmak gerektiği vurgulandı. Bunun için de daha fazla birliğe ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Son olarak İşveçli Greta Thunberg’in başlattığı “İklim İçin Okul Grevi” üzerine konuşuldu ve tek kişinin attığı adım ve ısrar sonucu bugün aynı taleplerle dünyanın farklı yerlerinde milyonların sokağa çıktığı ve iklim için atılan adımları Türkiye’de büyütmek gerektiği vurgulandı.

Söyleşi gelecek haftanın planlaması yapılarak bitirildi.

İstanbul DLB’den devrimci faaliyet

Öte yandan Devrimci Liseliler Birliği’nin gençliğe mücadele çağrıları İstanbul’da sürüyor. Geçtiğimiz hafta Bakırköy’de bu hafta da Sarıgazi’de Liselilerin Sesi dergisi satışı yapan DLB’liler, onlarca liseli ve ortaokullu ile eğitim sistemi ve sınav sistemi üzerine sohbet etti. Sohbetlerde, eğitim sisteminin milyonlarca genci geleceksizliğe sürüklediği vurgulanarak gençliğin geleceğine sahip çıkmak için mücadele etmesinin öneminden bahsedildi.

Sarıgazi’de yapılan dağıtımda ayrıca dün yapılan “Karanlığa Karşı Geleceğiz” etkinliğinin el ilanlarının dağıtımı yapıldı.

Kadıköy ve Ümraniye’de “Liselilerin Sesi Yükseliyor, Karanlığa Karşı Geleceğiz” şiarlı stickerlar okul çevreleri ve liselilerin geçiş güzergahlarında kullanıldı.

Liselilerin Sesi / İstanbul