DLB İstanbul İl Meclisi toplandı

DLB İstanbul İl Meclisi‘nin toplantısında 2018 yılı değerlendirilirken Devrim Okulları planlandı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 31 Aralık 2018
  • 12:06

Devrimci Liseliler Birliği (DLB), İstanbul’da farklı liselerden katılımla dün (30 Aralık) İstanbul İl Meclisi’ni topladı.

Meclis toplantısında ilk olarak gündemlerin oluşturulmasıyla birlikte siyasal süreç hakkında kısa bir tartışma gerçekleştirildi. Ardından ise 2018 yılı boyunca dünyada ve Türkiye’de yaşanan siyasal gelişmeler değerlendirildi. Bütün bir yıl boyunca dünyanın her karış toprağında kapitalizmin işçi ve emekçileri daha fazla kölelik koşullarına mahkum etmek için her yola başvurduğu belirtildi. 2018’in savaş tamtamlarının çalındığı kentlerin yerle bir edildiği bir yıl, diğer yandan ise tüm bu koşulların karşısında mücadelenin de devam ettiği bir yıl olduğu belirtildi.

Fransa’da 6 haftayı geride bırakan Sarı Yeleklilerin eylemine değinilerek 2018 yılında baskının, savaşın artmasının karşısında direnişlerin de yaşandığı vurgulandığı.

Birlik olmak geleceği kazanmanın adımıdır!”

Söz alan bir DLB’li insanların neden birlik olmaya ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “İlk insanın ortaya çıktığı andan itibaren yaşama tutunabilmenin, yaşayabilmenin tek koşulu birlikte hareket etmekten geçiyor. İnsanın doğada diğer canlılardan en temel farklarından birisi de bilinçleridir. Bugün hayvanat bahçesindeki hayvanlar sadece kapitalizme kâr ettirmek için varlar. Oysaki onlar bunun farkında değil, onlar sadece yaşamlarını nasıl sürdürürler buna bakarlar. İnsan ise bugün fabrikada, okulda, sokakta ne için yaşadığını, yaşamının hangi amaca hizmet ettiğini sorgulamalı ve bununla birlikte hayvanat bahçesindeki hayvandan farkını ortaya koymalı.”

Sistemin insanlığa karşı yarattığı saldırıların ancak birlik olarak yok edilebileceğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Devrim Okulları planlandı

DLB her yıl ara dönem tatilinde gerçekleştirdiği devrim okullarını bu yıl da gerçekleştirme kararı aldı. Devrim Okulları’nın gündemleri oluşturuldu.

Devrim Okulları’nın gündemleri arasında dünyayı değiştirmenin yönetimi olan Marksizm, devrimci gençlik hareketi tarihi ve sınıf ve kitle hareketi konuları yer alacak.

Devrim Okulları’nın Ocak ayının son haftasında yapılmasını planlayan DLB’liler son gün ise gezi gerçekleştirme kararı alındı.

Liselilerin Sesi / İstanbul