Devrimci Gençlik Birliği, “Kitle hareketlilikleri” üzerine gerçekleştirdikleri oturumun ardından bu sefer “Eğitimde neo-liberal saldırılar ve dönüşüm” başlıklı 2. Devrim Okulu oturumunu gerçekleştirdi.
İlk sunumda neo-liberal politikalar ile eğitimde ticari anlamda nasıl bir dönüşüme gidildiği, YÖK’ün kurulmasının ardından açılan özel üniversitelere değinildi. “Paran kadar okursun” anlayışının teşhir edilmesinin ardından, ikinci sunumda eğitim alanındaki gericileşmenin boyutundan da bahsedildi. Kendi çıkarları doğrultusunda eğitimin daha anaokullarından itibaren iktidarın ideolojisine göre şekillendiğinin çeşitli örneklerle anlatılmasının ardından, üniversiteler bazında “Her kampüse bir camii” gibi projelerden de örnekler verildi. YÖK’ün “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesini bitirme kararının altında yatan sebeplere değinilerek bu durumun 8 Mart’ın hemen öngünlerinde teşhirinin önemine vurgu yapılarak tartışmalara geçildi.
Tartışmalarda anlatılan örnekler üzerinden yaşanılan bu örneklerin okullarımızda teşhirinin yapılmasındaki önem üzerine duruldu. Bu denli pervasız adımların gençlik içerisinde bir öfke biriktirdiğine, hiçbir şeyin yoktan var olmadığına, bundan dolayı da tıpkı geçen seneki bölünme süreci gibi bir sürecin bu denli kriz atmosferinde imkansız olmadığına değinilerek bu hareketli süreçlere hazırlık olmak üzerinden tartışmalar yürütüldü. Ardından 8 Mart’a dair kararlar alınarak Devrim Okulları’nın 2. oturumu sonlandırıldı.
Kızıl Bayrak / Avcılar