DGB: Nurhak şehitlerinin yaktığı meşale ellerimizde!

Denizler'in, Mahirler'in, İbrahimler'in ve Sinanlar'ın devrettiği kızıl bayrak, bugün, genç komünistlerin ellerindedir. Devrimci önderlerin çağrısına kulak verelim ve düzene karşı devrim bakışıyla mücadeleyi yükseltelim.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 31 Mayıs 2022
  • 14:45

THKO militanları Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga'nın Nurhak dağlarında sermeye devleti tarafından katledilişinin 51. Yılı’ndayız. Bundan 51 yıl önce anti-emperyalist bir bilinçle hareket eden Sinanları katleden sermaye devleti, bugün de emperyalizme karşı mücadele edenlerin önüne set çekmeye devam ediyor. Sermaye devletinin tüm engelleme ve saldırılarına karşı Devrimci Gençlik Birliği olarak, Denizler’den, Mahirler’den, İbrahimler’den ve Sinanlar’dan devraldığımız bayrağı daha da yukarıya taşımak için mücadeleyi yükseltmeye devam ediyoruz.

1960'lı yılların başıyla beraber Türkiye'de ve dünyada sosyal-siyasal mücadele gelişmeye başladı. Bu gelişim kısa sürede gençlik içerisinde de yankısını budu. Böylesi hareketli bir dönemde gençlik de kendi öz talepleri ve emperyalizm karşı mücadeleyi yükseltti. Dönemin gençliği ‘60'ların başında FKF çatısı altında toplanırken ‘68 yılıyla beraber mücadelede militanlaştı ve FKF'nin sınırları aşılarak Dev-Genç yaratıldı. Dev-Genç içinden “Düzene karşı devrim!” bakışıyla Deniz ve yoldaşları THKO'yu, Mahir ve yoldaşları THKC'yi, İbrahim ve yoldaşları TKP/ML'yi kurarak 71 Devrimci çıkışını gerçekleştirdiler. Nurhak dağlarında katledilen Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga'da THKO saflarında mücadeleyi yükseltmeye devam ettiler.

‘71 yılında gerçekleşen 12 Mart darbesiyle devrimci yapılara karşı saldırılar arttırıldı. Bu koşullarda devrimci faaliyetlerini sürdüren Sinan Cemgil Ankara'dan ayrılarak Elbistan dağlarına geçti ve burada THKO'nun gerilla kampını oluşturdu. Emperyalist bir üst olan Kürecik Radar üstüne yönelik gerilla birliği eylem hazırlığında iken bir ihbar sonucu bulundukları bölge kuşatıldı. Nurhak dağlarında sermaye devletiyle çıkan çatışmada Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga son kurşunlarına kadar savaşarak ölümsüzleştiler.

Sinanlardan bugüne kalan miras düzene karşı devrim bakışıdır, devrimci cürettir, anti-emperyalist mücadele bilincidir. Bundan 51 yıl önce anti-emperyalist mücadeleyi yükselten Sinanlar gençliğe bir kez daha yol gösteriyor. Bugün de sürmekte olan emperyalist savaş ve saldırganlığa karşı Sinanların kuşandığı anti-emperyalist mücadele ruhunu kuşanalım.

Denizlerin, Mahirler’in, İbrahimler’in ve Sinanlar’ın devrettiği kızıl bayrak, bugün, genç komünistlerin ellerindedir. Devrimci önderlerin çağrısına kulak verelim ve düzene karşı devrim bakışıyla mücadeleyi yükseltelim.

Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!

Nurhak Şehitleri ölümsüzdür!

Devrimci Gençlik Birliği

31 Mayıs 2022