Devrimci Gençlik Birliği İstanbul Meclisi toplandı

Devrimci Gençlik Birliği (DGB) İstanbul Meclisi, önümüzdeki dönem ele alınacak gündemler üzerine tartışmalar yürüttü.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 26 Şubat 2019
  • 21:56

Devrimci Gençlik Birliği (DGB) İstanbul Meclisi için bir araya gelen üniversiteliler gündemlerini belirleyerek, yeni dönemde üniversitelerde ne yapılacağına dair tartışmalar yürüttü.

Siyasal sürece dair tartışmalar ile başlayan meclis de ilk olarak seçimlere dair konuşuldu. Var olan ekonomik kriz tablosundan da bahsedilmesinin ardından bu durumunun seçimlerin ardından daha da derinleşeceğinden, seçim dönemlerinde insanların politik algılarının açık olmasından kaynaklı bu dönemde düzenin çürümüşlüğüne dair teşhirinin daha avantajlı bir şekilde yapılabileceğinden bahsedildi. Düzen partilerinin gençliğe yönelik içi boş vaatlerinin karşısında gençliğin temel taleplerini yükseltmenin öneminden bahsedilmesi ile birlikte seçim dönemi boyunca işlenecek hat belirlendi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne hazırlık kapsamında üniversitelerde yürütülecek çalışma belirlendi. Kadına yönelik taciz-tecavüz saldırılarının, çifte sömürünün, ulusal ezilmişliğin vb. birçok sorunun had safhaya ulaştığı bu dönemde, içi boşaltılan bu günü üniversiteler içerisinde çeşitli araçlarla gündemleştirmenin anlamlı olacağı vurgulandı. Araçlar üzerine yapılan tartışmalarda çeşitli pano görselleri, fakülte içerisinde oynanacak tiyatrolar ve film gösterimi gibi yerellerin özgün durumlarına göre farklılaşabilecek araçları hayata geçirme kararı alındı. 16 Mart Beyazıt Katliamı’na ve Newroz’a ilişkin örülecek süreç belirlendi.

DGB’nin dönem boyunca işleyeceği bir gündem olarak anti-emperyalist mücadele ele alındı. Ortadoğu’da ve daha da özelinde Suriye’de gelişen süreci gençliğe anlatabilmenin önemi, artan savaş ve gericilik ortamında buradan doğru söz söyleyebilmenin önemi üzerine de konuşuldu. Milliyetçi-şoven histerinin etkisi altında olan gençliğe ulaşabilme, bu savaşların bizlerin savaşı olmadığına dair kafa açıklığı yaratabilme açısından yapılacak olan Ortadoğu’ya dair panel için kullanılacak olan anket ve imza gibi materyallerin nasıl yaygınlaştırılacağı üzerine tartışmalar yürütüldü. Verimli tartışmalar ile meclis sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul