Devrim Okulları’nda buluşuyoruz!

“İnsan tarihin öznesidir” diyen atalarımızdan, “değişir ve değiştirir”i gösteren doğamızdan, sorumluluk bilincimizi farkına vardıran tarihimizden, emeği ürettiğimiz elimizden, bizleri yan yana getiren sınıf bilincimizden öğrendik/ öğreniyoruz. Tüm liseli arkadaşlarımızı Devrim Okulları'nda buluşmaya çağırıyoruz.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 16 Ocak 2019
  • 08:27

Savaş tamtamları, kriz söylemleri, seçim curcunası arasında bir yarı eğitim dönemini kapattık. Bu yarı dönem karneleri dağıtacaklar. Sürekli değişen sınav ve eğitim sistemi ile, artan gerici uygulamalar ile bir yarı dönemi bitirdik. Her ne kadar bizlere not vereceklerini söyleseler de eğitim ve toptan sistem sınıfta kaldı. Yapboz tahtasına dönen eğitim sisteminin her yerinden çürümüşlük akmaktadır. Bu çürümüşlük içinde sıkışıp kalmayacağız. Müfredatını kendi belirlediğimiz, yarışın ve rekabetin yerine paylaşımın olduğu, “öğretenin” değil beraber üretenin var olduğu Devrim Okulları’nda buluşuyoruz.

Devrim okullarında 2002 yılından bu yana buluşuyoruz. Nice liseli arkadaşımız bu sıralardan geçti. Kimi zaman azdık, kimi zaman çoktuk. “Azda çok, çokta biriz” dedik. “İnsan tarihin öznesidir” diyen atalarımızdan, “değişir ve değiştirir”i gösteren doğamızdan, sorumluluk bilincimizi farkına vardıran tarihimizden, emeği ürettiğimiz elimizden, bizleri yan yana getiren sınıf bilincimizden öğrendik/ öğreniyoruz. Tüm liseli arkadaşlarımızı Devrim Okulları'nda buluşmaya çağırıyoruz.

Konu başlıklarımız...

1) “Avrupa’da bir hayalet dolaşıyor”
Bir eylem kılavuzu olarak Marksizm'e giriş

2) “Dünyada neler oluyor?”
Sarı yeleklilerden Hindistan'daki işçi grevlerine... Dünyada sınıf ve kitle hareketlilikleri üzerine

3) Liseliler Birliğe, DLB'ye!
Yeni dönem liseliler ne yapmalı?

Yerel gündemler: Deniz, Mahir, İbo. Sürüyor, sürecek mücadelemiz!

***

Tarih: 19 Ocak 2019 - Cumartesi günü
İletişim: 0212 697 71 53 - 0536 714 62 06

Tarih: 22 Ocak 2019 - Salı günü
Yer: Ümraniye DEV TEKSTİL Temsilciliği
İletişim (DLB): 0536 814 13 24

Devrimci Liseliler Birliği
Ocak 2019