Cebeci’de öğrencilerden eylem

Cebeci öğrencileri “Doymak, barınmak, ulaşmak ve okumak” için bir araya gelerek Cebeci Yerleşkesi’ne yürüdü.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 04 Aralık 2023
  • 16:42

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde öğrenim gören öğrenciler Mekteb-i Mülkiye’nin kuruluşunun 164. yılında eylem yaptı.

“Doymak, barınmak, ulaşmak ve okumak için bir aradayız” pankartı ile Cebeci Yerleşkesi’nin önüne yapılan yürüyüş polisin engelleme girişimlerine ve öğrencileri abluka altına almasına rağmen sürdürüldü. Ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kaldığımız yurtlarda intihara sürükleniyoruz. Daha dün gece Aksaray’da bir arkadaşımız ihmaller sonucu hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de iki, Çanakkale’de bir, Hacettepe’de iki arkadaşımız intihar etti. Arkadaşlarımızı intihara sürükleyenlerin açıkça bizden geleceğimizi çalanlar olduğunu biliyoruz. Katledilen arkadaşlarımızın faili bizi geleceksizlikle sınayan iktidar ve ortaklarıdır.”

İktidarın, yarattığı baskı ortamı ve yıldırma politikalarıyla seslerini kısmaya çalıştığı belirtilen açıklamada faşist çetelerin, üniversitelerde kurumsallaştırılarak kampüslerin Saray’ın arka bahçesi haline getirilmek istendiği vurgulandı.

Her gün yurtlarda ihmaller yüzünden sıra arkadaşlarının yaşadığı yaralanmaların haberlerinin alındığı belirtilen açıklamada “Barınma hakkımızı gasp etmenize ve hayatlarımızı hiçe saymanıza karşı bir aradayız, hayatlarımızı savunuyoruz. Yaşamak için mücadeleyi büyütüyoruz!” denildi.

Ankara Üniversitesi en yüksek bütçe alan üniversitelerden olmasına rağmen yemekhaneye yüzde 150’lik zam yapıldığı belirtilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Üniversiteliler olarak kampüste yaşadığımız sorunlara karşı bir arada sözümüzü yükseltirken kayyum yönetimi bizlere hukuksuz soruşturmalar açarak haklı sesimizi bastırmaya çalışıyor. Haksız soruşturmaların yanında, kampüse sokulan çeteler ellerinde bıçaklarla, palalarla, sopalarla kol geziyor. İktidar ve çeteler eliyle yürütülen saldırırlar başta okuyan, eleştiren, sorgulayan öğrencilere yöneliyor, tüm üniversite öğrencilerinin can güvenliğini tehdit ediyor. Bizler okumaya, eleştirmeye, sorgulamaya devam edeceğiz. Okumaya geldiğimiz kampüslerde yaşadığımız sorunları anlatmaya ve birlikte mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.”

Eylem sloganlarla bitirildi.