Boğaziçi Üniversitesi’nde yine polis terörü

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin evlerine bu sabah yapılan baskınlarda 3 öğrenci gözaltına alındı. Üniversitede öğle saatlerinde baskınlara dair açıklama yapmak isteyen öğrencilere de polis saldırdı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 22 Mart 2018
  • 13:29

Efrîn kent merkezinin işgalinin ardından okulda lokum dağıtan çeteleri protesto eden öğrenciler polis saldırılarıyla karşılaşırken bu sabah da polis ev baskınları düzenledi, ardından okulda da açıklama yapmak isteyen öğrencilere saldırdı.

Sabah saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin evlerine yapılan baskınlarda 3 öğrenci gözaltına alınırken, polis baskınlarını protesto etmek için öğrenciler okulda toplandı.

Saat 12.30’da Kuzey Kampüsü’ndeki cam piramit önünden kapıya yürüyüş gerçekleştirerek kapıda basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler, bu sefer de kampüse giren onlarca çevik kuvvetin saldırısına uğradı. Polisin saldırısında en az 3 öğrenci gözaltına alındı.

Hafta başından bu yana yaşananların anlatıldığı basın açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

“19 Mart Pazartesi günü Afrin’deki savaşı ‘kutlamak’ için üniversitemizde bir grup İslamcı faşist öğrenci lokum dağıtmak için masa açtı. Savaş karşıtı öğrenciler savaşın kutlaması olmaz diyerek açılan masayı protesto etti. Ardından sosyal medyada ve yandaş basında saray eliyle öğrencilere yönelik bir linç kampanyası başlatıldı.

“Dün, AKP gençlik kolları üniversitemizin önünde polis işbirliğiyle alenen savaş karşıtı öğrencileri hedef gösterdi.

“Kayyım rektörlük açıklamasında ‘şehit anmasına’ yönelik bir saldırı olduğunu söyleyip destek verirken, savaş karşıtı öğrencileri hiçbir dayanak olmaksızın terör propagandası ile suçlayarak hedef gösterdi.

“Bir kez daha belirtiyoruz ki savaşın da ölümün de kutlaması, lokumu olmaz. İnsanlar ölürken, ÖSO’cu çeteler yüz binlerce insanın yaşadığı kenti yağmalarken ülkenin herhangi bir yerinde bu savaşın bir zafer propagandasına dönüştürülmesine geçit vermeyeceğiz.”