“Barınamayan” öğrencilerden eylem

“Barınamıyoruz Hareketi” Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda açıklama yaptı. Öğrenciler "Barınma temel haktır, hakkımız olanı alacağız" diyerek parkta uyudular.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 20 Eylül 2021
  • 07:22

“Barınamıyoruz” diyen öğrenciler Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yattı. Üniversite öğrencileri yüksek kira ve yurt fiyatları nedeniyle barınma sorunlarının katlandığını ifade ederek buna tepki gösterdi. “Barınamıyoruz Hareketi” tarafından gerçekleştirilen eylemde "Barınma temel haktır, hakkımız olanı alacağız" diyen öğrenciler, sorunlarına çözüm bulana kadar parkta kaldılar.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yapılan açıklamada artan barınma masraflarından bahsedilerek şunlar ifade edildi:

"Oysa patronlara teşvik, şirketlere vergi affı yerine burs miktarlarının ve yurt kapasitelerinin artırılması, kira fiyatlarının denetlenmesi ve öğrenci evlerine maddi destek sağlanması ile bu sorunun büyük oranda çözüleceğini biliyoruz."

“Barınma temel haktır, hakkımız olanı alacağız."

"Eğer insani koşullarda yaşayabileceğimiz bir mekana sahip olabilme imkanlarımızın tamamı elimizden alındıysa bu imkanları biz yaratacağız” denilen açıklamada şunlar vurgulandı:

“Bu yüzden bir araya geliyoruz. Sesimizi duyurabilmek için en ulaşılır seçeneğimiz olan banklarda buluşuyoruz, mahallelerinizin parklarında sabahlıyoruz. İyi ihtimalle binlerce liraya bulabildiğimiz penceresiz, karanlık, dar odalar yerine tercihimizi sorunun çözümü olabilmek için geniş gökyüzünün altındaki sokaklarda, sıra arkadaşlarımızla geçirmekten yana kullanıyoruz. Abartılı bir tepki vermiyoruz, komşunuz olmak yerine keyfimizden sokaklarda yatmıyoruz. Milyonlarca öğrencinin ortak hikayesini anlatıyoruz. Sen de dinle, destek ol, bize katıl. Barınma temel haktır, hakkımız olanı alacağız."

CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın da destek verdiği eylemde polis saldırı tehdidinde bulundu. Gençlik Komiteleri’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar ifade edildi:

“Polis sokakta yatmalarına izin vermediği öğrencilere ‘Uyumayın, ayakta bekleyin, arada gezin’ diyor. Ancak bunları toplu olarak yapamayacağımız söyleniyor. Alanı terk etmeyeceğiz. Gidecek yerimiz yok, #barınamıyoruz!”