Ankara’daki faşist saldırıya karşı açıklama:

“Baskılara boyun eğmeyeceğiz!”

Ankara Üniversitesi öğrencileri, rektörlük, polis ve ÖGB destekli faşist saldırıya karşı açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 09 Aralık 2021
  • 21:26

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde 150 kişilik faşist çetenin saldırısına karşı bugün Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenlendi.

Öğrencilerin yanı sıra İHD ve ÇHD’nin de destek verdiği basın toplantısında açıklamada kampüste iki gün art arda yaşanan saldırı şöyle anlatıldı:

“Okulumuzda ekonomik krize ve bunun öğrencilere olan etkisine dair bir forum düzenlemek isteyen Mülkiye Dayanışması bileşenlerine karşı Çarşamba günü yapılan saldırı ile başlayan süreç, bugün tekrardan aynı grubun Cebeci Kampüsündeki ilerici öğrencilere yapmaya çalıştığı saldırıyla devam etmiştir. Söz konusu grup, okul içerisindeki arkadaşlarımıza saldırmaya kalkmış, cinsiyetçi küfür ve hakaretlerde bulunmuş, en nihayetinde de arkadaşlarımıza bıçaklı bir saldırıya yeltenmiştir. Söz konusu saldırının ÖGB Amiri Aslan Duran’ın, üniversitemizin öğrencisi olan arkadaşlarımızdan birini okuldan atmaya yeltenmesi ve bunun üzerinden gerginlik çıkarmaya çalışmasından sonra başlamış olması özel güvenlik birimlerinin Ülkü Ocakları’na mensup faşistler ile beraber hareket ettiğinin açık bir göstergesidir. Ayrıca, ilerici öğrencileri sürekli olarak taciz eden, takip eden özel güvenlik birimlerinin okulumuza söz konusu grubun kesici-delici aletlerle girmesini engellememesi, mevzu bahis işbirliğinin bir diğer göstergesidir.”

Üniversiteye dışarıdan faşist çetecilerin sokulduğuna değinilen açıklamada, “Okulumuzda oluşturulan bu gerginlik ortamı ve korku atmosferinin arkasında iktidarın ve ortaklarının ekonomik krize karşı gün geçtikçe artan öfkeyi bastırmak ve sindirmek amacı yatmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Saldırıda ÖGB ve polisin yanı sıra rektörlüğün de faşist çeteye geçit verdiğinden söz edilen açıklama, faşist çeteciler hakkında gerekli adli işlemlerin yürütülmesi çağrısından sonra “Biz Cebeci Kampüsü öğrencileri olarak anayasal-demokratik hakkımızı kullanarak söz konusu forumu yapma konusundaki irademizi sürdüreceğiz. Hiçbir baskı veya saldırıya boyun eğmeyeceğiz” vurgusu yapıldı. Kamuoyu 14 Aralık Salı günü gerçekleşecek foruma davet edildi.

Basın toplantısında İHD Ankara Şube Eş Genel Başkanı Fatin Kanat da “Kendi yasalarını dahi tanımayan bir iktidar var. İktidarın küçük ortağı olan MHP ve ülkücüler Anayasa mahkemesini tehdit edebiliyor. Hukuk, yargı onların denetiminde” diye konuştu. Konuşmada İHD’nin öğrencilerin yanında olduğu vurgulandı.

ÇHD’li avukat Ayşegül Çağatay da ülkedeki faşizmin Cebeci’ye yansıdığına dikkat çekti ve anti-faşist mücadele vurgusuyla öğrencilerle dayanışma içerisinde olduklarının altını çizdi.