Ankara polisi DGB'lileri taciz etmeyi sürdürüyor

Ankara polisi, aileleri kandırarak ya da tehdit edip korkutarak DGB'liler üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 19 Nisan 2018
  • 18:53

Çabalarınız boşunadır, biz kazanacağız!

Son dönemlerde artan polis terörü ve tacizi ile bir kez daha karşı karşıyayız. Okullar açıldığından bu yana 2 yoldaşımızın ailesine, kadın kimlikleri üzerinden aşağılayan mesajlar gönderildi. Hemen hemen tüm yoldaşlarımızın aileleri TEM'e çağrıldı. Tek tek bütün yoldaşlarımızın ailesi arandı. Bir yoldaşımız ise kaçırıldı. Bir yoldaşımızın ailesi polis tarafından kışkırtıldı ve ailesi tarafından işkence gördü. Defalarca ailelerimizi operasyon tehditleriyle korkutmaya çalıştılar. Son olarak ise 2 gün önce bir DGB'li yoldaşın ailesi TEM'e çağrılarak, "aile görüşme odası” dedikleri bir odada görüşüldü. Yoldaşımızın ailesi “Eğer kızınızı şehir dışına götürmezseniz, bir gece operasyonla biz alırız” diyerek tehdit edildi.

Operasyonlar, kaçırılmalar, baskılar bizi yıldıramaz!

Ankara TEM, sürekli olarak ailelere işbirliğini dayatıyor. Ve bunu yaparken de bazen “sizi iyiliğinizi düşünüyoruz” diyor, bazense “engel olmazsanız, operasyon yaparız” tehditleriyle ailelerin gözünü korkutmaya çalışıyor. Bir DGB'li yoldaşın ailesi, kimi zaman “kimliği belirsiz” kişilerce, kimi zaman ise TEM polisi olduğunu iddia eden polisler tarafından 2 aydır düzenli olarak aranmaktaydı. 2 gün önce aile Ankara'ya gelerek, yoldaşımızla konuşmak istediklerini söyledi. Ancak görüşme esnasında TEM'e çağrıldılar. TEM'de oluşturulan “aile görüşme odasında” aileye, bir doysa gösterildi. Bizlerle iletişime geçip, samimi olmaması ve kızlarını bir an önce şehir dışına götürmeleri gerektiği söylendi. Aksi takdirde evine operasyon yapılacağı konusunda tehdit edildi. Ailesinin alıkoymasına karşın, kaçmayı başarabilen yoldaşımız şu anda iyi durumdadır. Ailesinin ve polislerin mücadeleyi bırakması için yapacağı her adıma karşı tavrı nettir. Biz bitti demeden bitmeyecek! Baskılar bizi yıldıramayacak!

Aile görüşme odası adı altında işbirliği dayatması

Ankara'da yeniden inşa edilen TEM binası, ailelerle özel olarak görüşebileceği bir bölüm olarak aile görüşme odasını ayırmış. Bu odada ailelere işbirliği teklif edilmektedir. Gelen aileleri adete bir konuk gibi ağırlamakta, çeşitli ikramlar sunarak iyi polis imajı çizmekteler. Daha sonra ise “ben işimi yapmak zorundayım. Eğer çocuğumuzu vaz geçiremezseniz operasyon yapmak zorundayım. Hiçbir aile dağılsın istemeyiz” gibi ifadelerle hissettirmeden tehdit etmektedirler. Son olarak ise, uydurdukları “aşama” meselesiyle aileler korkutulmaktadırlar. Toplamda 6 aşama olduğu öne sürülmekte ve 6. aşamanın dağa gitme anlamına geldiği söylenmektedir.

Görüştüğümüz bir avukat, bu durumun hukuksal anlamda mümkün olamayacağını ve 18 yaşından büyük bir bireyi ailesiyle böyle bir odada görüştüremeyeceklerini söyledi. Bu bağlamada odanın kapatılması için ailelerin desteğinin son derece mühim olduğunu söyledi. Bizler, ailelerimizden, polise değil bizlere güvenmelerini istiyoruz. Ve odanın kapatılması için seferber olmaya çağırıyoruz!

Baskılar bizi yıldıramayacak!

Ankara Devrimci Gençlik Birliği