16 Mart katliamları İzmir ve Ankara’da lanetlendi

Ankara’da gençlik örgütleri, düzenledikleri eylemlerle 16 Mart Halepçe ve Beyazıt katliamlarını lanetledi. İzmir’de ise Demokratik Yurtsever Gençlik yaptığı eylemle Halepçe’de katledilenleri andı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 15 Mart 2013
  • 17:08

16 Mart Halepçe ve Beyazıt katliamları gençlik güçleri tarafından yapılan eylemlerle lanetleniyor. Ankara’da gençlik örgütleri, düzenledikleri eylemlerle katliamları lanetledi. İzmir’de ise Demokratik Yurtsever Gençlik yaptığı eylemle Halepçe’de katledilenleri andı.

Ankara’da 16 Mart protestosu

Ekim Gençliği, SGD, TÜM-İGD ve Kaldıraç tarafından örgütlenen eylem Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde gerçekleştirildi. 12.30’da Eğitim Bilimleri Fakültesi önünden başlayan eylemde ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla yemekhane ve kantinler dolaşıldı, basın açıklamasına çağrı yapıldı. “Halepçe’de Kürttük, Beyazıt’ta Öğrenci... Katliamları unutmadık, hesabını soracağız!” pankartının açıldığı yürüyüşün ardından kampüs önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Beyazıt ve Halepçe katliamları anlatıldı.

Daha sonra “Katliamlar tarihi kapsamlı saldırılarla devam ediyor!” denilerek şunlar söylendi: “Polise verilen sınırsız yetkilerde, polis devleti uygulamaları hayata geçiriliyor. Sokak ortasında infazlar sıkça duyduğumuz haberler haline gelmeye başladı. Polis kurşunuyla Esenyurt’ta katledilen komünist işçi Alaattin Karadağ, Muğla’da katledilen Şerzan Kurt, Diyarbakır’da katledilen Aydın Erdem, Roboski’de katledilen 34 Kürt köylüsü, dünden bugüne devletin politikasında değişen bir şey olmadığını bizlere gösteriyor.”

Açıklamada ayrıca sermaye devletinin gençliğe ve işçi-emekçilere yönelik saldırılarına değinildi, tüm bu saldırılara karşı gelecek, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin yükseltileceği vurgulandı.

Basın açıklamasının ardından eylem Beyazıt Marşı söylenerek bitirildi. DYG, Gençlik Derneği, ÖGD, SÖZ Dergisi, YDG ve DPG’nin destekçi olarak katıldığı eylemde “16 Mart’ı unutma, unutturma!” “Katil devlet hesap verecek!” “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” sloganları atıldı.

İzmir’de Halepçe anması

Demokratik Yurtsever Gençlik, Dokuz Eylül Üniversitesi Dokuzçeşmeler Kampusü’nde oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi

Odak Kafe önünde yapılan açıklama “Şehit namirin” sloganları ve alkışlarla başladı. Basın açıklamasında devletin gerçekleştirdiği katliamlar teşhir edildi. Halepçe, Qamişlo, Beyazıt ve Gazi katliamlarına tek tek değinilen açıklamada şunlar söylendi:

“Bu katliamcı zihniyeti kınıyoruz. Ve ezilenleri, bu katliamları ve tarihin karanlık sayfalarını unutmamaya çağırıyoruz. 28 Aralık 2011’de Roboski de yaşanan katliam sonrası gibi bir dizi formalite devreye girerek katliam unutturulmaya çalışılmıştır. Şüphesiz biliyoruz ki Halepçe’nin, Beyazt ve Gazi’de ki katliamların devamıdır”

Basın açıklamasının ardından Çerxa Şoreşê marşı okunarak 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Eyleme Ekim Gençliği, EÖC, Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti de destek verdi.

Ekim Gençliği / Ankara-İzmir

İLİŞKİLİ HABERLER