Wuppertal’de 1 Mayıs hazırlıkları

Wuppertal’de ilerici, sol ve devrimci kurumlar bir ayı aşkın bir zamandır 1 Mayıs’a hazırlanıyorlar. Sol bir ittifak kurularak sürdürülen bu hazırlıkta yer alan sınıf devrimcileri, ayrıca kendi araçlarını da kullanıyorlar.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 27 Nisan 2021
  • 07:36

Wuppertal’de ilerici, sol ve devrimci kurumlar bir ayı aşkın bir zamandır 1 Mayıs’a hazırlanıyorlar. Sol bir ittifak kurularak sürdürülen bu hazırlıkta yer alan sınıf devrimcileri, ayrıca kendi araçlarını da kullanıyorlar. Bu çerçevede kentin çeşitli yerlerinde “Kapitalist barbarlığa karşı, sosyalizm için 1 Mayıs’a!” şiarlı TKİP afişlemesi yapılıyor, işçi ve emekçiler 1 Mayıs’a katılmaya çağrılıyor.

Bu yıl DGB sendikası bürokrasisi “pandemi koşulları” nedeniyle yürüyüş yapmaktan yine vazgeçtiğini ve sadece stand açma kararı aldığını açıklamıştı. Sözde işçi sendikası işçilerin fabrikalarda yığınlar halinde, salt göstermelik “tedbirler”le aralıksız çalıştırılmasını dert etmeyip, işçileri alanlara çağırmayı “tehlikeli” buluyor. Bu gerekçeyle stand açmak dışında, bir de internetten canlı yayın yapmakla yetineceğini belirtmişti.

Bunun üzerine devrimci, ilerici, demokrat kurum ve örgütler “1 Mayıs yürüyüşle kutlanmalı ve işçilerin, emekçilerin sorunlarını sokakta dile getirmeli” diyerek 1 Mayıs ittifakı kurdular ve “1 Mayıs’ta alanlara!” çağrısı doğrultusunda kutlama ve yürüyüş hazırlıklarına başladılar. BİR-KAR, MLPD, Studieren Kollektif, DKP, Revolutionäre Jugendbund, Rise Up, Kommunistischer Aufbau, SDAJ, Kein Mensch ist Illegal, Frauenverband Courage, Friedensforum, Falken, Aufstehen gegen Rassismus, Informationsbüro Nicaragua e.V. ve Viyan Kurdischer Frauenverein e.V. tarafından oluşturulan ittifak, çağrılarını bildiri, el ilanı ve afiş gibi araçlarla sürdürüyor.

1 Mayıs ittifakı, işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele gününü, saat 11.30’da Wuppertal Hauptbahnhof önünde buluşup bir yürüyüş gerçekleştirerek kutlayacak. Toplanma yerinde ve yürüyüş güzergahının çeşitli noktalarında miting biçimi altında konuşmalar yapılacak, şiir ve müzik dinletileri sunulacak.

Kızıl Bayrak / Wuppertal