TKP/ML Münih davası: “Devrimci mücadele her yerde meşrudur! Yargılanamaz!”

“TKP/ML Münih davası”, 5 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Mahkemenin kararını açıklayacağı 28 Temmuz 2020 tarihinde, çeşitli devrimci ve demokratik kurumların çağrısıyla saat 10:00’da Münih’te devrimci tutsaklarla dayanışma ve Alman burjuva devletini teşhir etme yürüyüşü düzenlenecektir.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 22 Temmuz 2020
  • 14:42

15 Nisan 2015’te Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yapılan operasyonlarla gözaltına alınıp tutuklanan 10 devrimcinin kamuoyunda “TKP/ML Münih davası” olarak bilinen duruşmaları, 5 yılı aşkın bir süredir devam ediyor.

17 Haziran 2016’dan beri Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde, Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist’e (TKP/ML) “destek vermek”, “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddiasıyla yargılanan 9 devrimci tutsak farklı tarihlerde görülen duruşmalarda şartlı tahliye edilmiş, savcı şartlı tahliye edilen devrimcilere 3 ile yaklaşık 7 yıla varan cezalar istemişti. Müslüm Elma’nın ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Münih’te görülmekte olan davada devrimciler, “Devrimci mücadele her yerde meşrudur! Yargılanamaz!” şiarıyla, Alman devletinin Türk devletiyle olan ilişkilerini teşhir eden ve devrim davasını cepheden sahiplenen savunmalar yapmışlardı.

Alman devleti TKP/ML’yi “terör örgütü”, tutukladığı devrimcileri de “terörist” olarak suçlamakta ve TKP/ML’yi “terör örgütü” listesine almaya çalışmaktadır. Bu tümüyle devrimci örgüt ve örgütlenmeyi, devrimci siyasal mücadeleyi, devrimci düşünce ve eylemi hedefleyen politik bir saldırıdır. 129/a-b maddesi ise Almanya’da mücadele eden devrimci örgüt ve partileri terörist ilan ederek yasaklamayı hedeflemektedir. Dün DHKP/C, bugün ise TKP/ML şahsında hedeflenen şey tüm devrimci örgütleri kapsamaktadır. Dolayısıyla onlara yönelik kriminalize etme saldırısı tüm devrimci akımları hedeflemektedir.

Alman devletinin, öncesi bir yana şu son günlerde de ordu ve polis içindeki Nazi örgütlemeleriyle gündeme gelmesi ve skandallarla çalkalanması gerçeğinin arkasında Alman burjuva devletinin Nazi ruhu bulunmaktadır. İnsanlığa tarihin en büyük barbarlığını Hitler faşizmiyle yaşatan ve gerektiğinde aynı tarihsel suçu işlemekte tereddüt etmeyecek olan Alman burjuva devletinin devrimcileri yargılamaya çalışması gayrı meşrudur.

Mahkemenin kararını açıklayacağı 28 Temmuz 2020 tarihinde, çeşitli devrimci ve demokratik kurumların çağrısıyla saat 10:00’da Münih’te devrimci tutsaklarla dayanışma ve Alman burjuva devletini teşhir etme yürüyüşü düzenlenecektir.

Alman sermaye devleti tarafından yargılanmak ve cezalandırılmak istenen devrimcilerle, “Devrimci mücadele her yerde meşrudur! Yargılanamaz!” şiarıyla dayanışmaya!

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (BİR-KAR)