TKİP sempatizanı Zafer Aktan anıldı!

Komünistler, geçirdiği bir hastalık nedeniyle yaşamını yitiren Zafer Aktan’ı, Wuppertal’da düzenledikleri etkinlik ile andı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 13 Ekim 2014
  • 00:13

 Üç yıl önce geçirdiği ağır bir hastalık nedeniyle yaşamını yitiren TKİP sempatizanı Zafer Aktan, Wuppertal’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Başından itibaren Ekim saflarında yer alan, yaşamını yitirdiği güne kadar devrim ve sosyalizm mücadelesine bir sıra neferi olarak hizmet eden, partiye sadakati ve bu konudaki samimiyeti ile sadece yoldaşlarının değil, Wuppertal'lı işçi ve emekçilerin, ilerici ve devrimcilerin sempatisini kazanan Zafer Aktan’ı anma etkinliğine anlamlı bir katılım oldu.

Anma etkinliği, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşen tüm devrimciler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından, Zafer Aktn’ı anma vesilesiyle konuşma yapması için bir komüniste söz verildi.

Konuşmada, ilk elden, etkinliğin Zafer Aktan övgüsü yapılan bir etkinlik olarak düşünülmediği, tam tersine, içinde bulunulan tarihsel dönem, bu dönemde dünyada ve ülkede cereyan eden güncel ve yakıcı gelişmelere, bunların komünistlerin önüne koyduğu acil ve yakıcı görev ve sorumluluklara değinileceği, Zafer Aktan’a da bu çerçevede değinileceği, doğru olanın da bu olduğu belirtildi.

Konuşmanın devamında, içinde bulunulan dönemin ‘bunalımlar, savaşlar ve devrimler dönemi’ olduğu dile getirildi. Dünyada ve Türkiye'nin de bulunduğu coğrafyada, yani Ortadoğu'da yaşanan tüm gelişmelerin bu tespiti doğruladığı vurgulandı. Bu çerçevede, Ortadoğu'nun günümüzde emperyalist saldırganlık ve savaşın ana sahnesi olduğuna değinildi. Emperyalistlerin ABD öncülüğünde adeta Ortadoğu'ya taşındığı anlatıldı. Söz, bu saldırganlığın eseri olan IŞİD'e bağlandı ve bu vahşet çetesinin Kobanê'ye dönük saldırısı üzerinde duruldu.

Kürt halkının kazanımlarına dönük olarak gerçekleşen bu saldırı karşısında Kobanê direnişinin yanında olmanın, Kürt halkı ile dayanışmayı yükseltmenin önemi vurgulandı. Kürt halkının gerçek eşitlik ve özgürlük mücadelesinde, merkezinde Türkiye işçi sınıfın olduğu halkların birleşik devrimci direnişinin tayin edici olduğunun altı çizildi. Günün en acil ve yakıcı görev ve sorumluluğunun bu olduğu belirtilerek, bu yönlü bir seferberliğin büyütülmesine yoğunlaşmanın yaşamsallığına dikkat çekildi. Halkların birleşik devrimci direnişini büyütme çağrısı ile konuşma bitirildi.

Bunu, MLPD ve MLKP adına anmaya katılan temsilcilerinin kısa konuşmaları izledi. Her iki temsilci de Kobanê direnişinin önemine değindi, destek ve dayanışmanın yakıcılığını dile getirdi. Temsilciler, bundan böyle enternasyonal alan da dahil, her yerde birleşik devrimci mücadelenin büyütülmesi çağrısı yaptı.

Anma etkinliği Zafer Aktan'ın erken yaşlarda başladığı devrimci yaşamının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Bu sırada, duygusal bir atmosferin oluştuğu gözlendi.

Verilen kısa aranın ardından anma, devrimci türkü ve marşlar eşliğinde bir şiir dinletisi ile devam etti. Hem şiir ve hem de müzik dinletisi beğeni topladı.

Anma etkinliğinde, kısa bir konuşmanın ardından, bir de, Kobanê halkıyla dayanışma çerçevesinde, bağışta bulunma çağrısı yapıldı. Çağrı, anlamlı bir karşılık buldu. Etkinlik, 22 Kasım'da yapılacak merkezi geceye güçlü katılım çağrısıyla sona erdi.

Kızıl Bayrak / Wuppertal