Revolutionärer Jugenbund 2. Meclisi gerçekleşti

Almanya DGB (Revolutionärer Jugenbund) 2. Meclis toplantısını gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 04 Mart 2018
  • 07:47

İlkini yıl sonu kampında gerçekleştirdiğimiz Revolutionärer Jugenbund meclis toplantılarının ikincisini, geçtiğimiz günlerde Bielefeld kentinde yaptık. Toplantıya Berlin, Bielefeld, Frankfurt, Ruhr bölgesi, Düsseldorf, Köln, Wuppertal kentlerinden gençler katıldı.

Kısa bir açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda aşağıdaki başlıkları ele aldık:  

Siyasal süreç değerlendirmesi

Almanya’da bir ayı aşkın bir süre metal ve elektronik sanayi patronlarının uzlaşmaz tutumuna karşı gerçekleşen metal işçileri grevleri üzerine tartışmalar yaptık. Tartışmalar sırasında IG Metall sendikasının, metal patronları ile uzlaşarak, bu kez daha da ileri gitme potansiyeli taşıyan grev dalgasını kırmasına yönelik eleştiriler yapıldı. Ayrıca RJ olarak böylesi gelişmeler konusunda nasıl bir faaliyet yürütebileceğimizi tartıştık.

İkinci olarak, sermaye devletinin Efrîn’e dönük saldırısını ele aldık. Yapılan değerlendirmelerde bu saldırının haksız ve gerici bir saldırı olduğu ve sermaye devletinin bu saldırısının Kürt halkının kazanımlarını hedeflediği dile getirildi, gerçekleşen eylemlere katılmak gerektiği belirtildi.

Ayrıca Alman devletinin Efrîn’e dönük bu saldırı karşısındaki konumu sorgulandı. Leopard tanklarının Efrîn saldırısında oynadığı rolden hareketle, Alman devletinin de bu saldırganlığın suç ortağı olduğu belirtildi. Almanya’nın silah üretiminde başa güreştiği vurgulandı, bu çerçevede Rheinmetall fabrikası örnek olarak verildi. Bu fabrikaya dönük bir çalışmanın önemine ve zorunluluğuna işaret edildi.

Yine Alman devletinin, YPG bayrakları ve kimi sembolleri bahane ederek, Efrîn’i işgal saldırısını protesto eylemlerini yasaklama ya da kriminalize etme girişimlerinin ve son dönemlerde sermaye devleti ile yaptığı kirli pazarlıkların teşhir edilmesi kararlaştırıldı.

Resistance özel sayıları hakkında

İlk meclis toplantısında alınan karar gereği, Resistance özel sayıları hazırlanmış bulunuyor. Toplantıda, hazırlanan materyallerin hangi metotlarla ve nerelerde dağıtılması gerektiği üzerine de tartışma yürütüldü. Örneğin militarizm konusunda hazırlanan bültenin, Alman devletinin uzun bir süredir gençleri militarizme özendirmekle meşgul olmasından yola çıkılarak, gençlik içinde yaygın kullanımı üzerinde duruldu.

Almanya’da durmaksızın artan ırkçılık konusunda hazırlanan bülten özel sayısının ise özellikle göçmenlerin yoğun biçimde oturduğu semtlerde yaygın dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu arada Dortmund’da gerçekleştirilmesi planlanan, Avrupa çapında büyük Nazi eylemine karşı yapılacak anti-faşist eylem için de bir çağrı hazırlanacak.

Hazırlanan özel sayılardan bir diğeri de işsizlik ve taşeron işçiliğini, gençlerin geleceğe dair apolitik yaklaşımlarını ele alıyor. Bunun  dağıtımının, özelikle meslek liseleri ve fabrika önlerinde yapılması hedefleniyor.

Son olarak da öğrencilerin sorunlarını ve eğitim sistemini ele alan bir özel sayı hazırlandı. Bu bültenin ise daha çok okullarda ve üniversitelerde dağıtımı hedefleniyor.

Tüm bu çalışmalarla Resistance’ın çok geniş çevrelerce tanınmasını sağlamayı, daha fazla gence ulaştırmayı planlıyoruz.

Önümüzdeki döneme dair planlamalar

- 8 Mart’ın anlam ve önemine dair çeşitli tartışmalar yaptık ve RJ'liler olarak bulunduğumuz yerellerde 8 Mart eylemlerine katılımı plandık.

- DGB’nin Genel Kurulu ile ilgili olarak yapılabilecekler üzerinde durduk.

- Dortmund’da Nazilerin planladığı, Avrupa’nın diğer ülkelerden azılı faşist grupların da katılacağı, “Avrupa uyan” temalı 14 Nisan 2018 tarihli eylemi engellemek amacı ile ilerici, anti-faşist ve devrimci güçlere bir çağrı yapmak bir başka çalışma olacak.

- 1 Mayıs’a hazırlığı ele aldık ve 1 Mayıs’ın tarihsel ve sınıfsal özüne uygun etkileyici bir el ilanı hazırlamayı kararlaştırdık.

- Bu yıl Karl Marx’ın 200. doğum yılı olduğu için bu çerçevede yapılabilecekler üzerinde durduk. Öncelikle yerellerde Marx’ın hayatını ve düşüncesini konu alan çalışmalar yapılacak.

- Gündemlerden biri de ‘68 Hareketinin 50. Yılı idi. Bu vesileyle neler yapabileceğimizi tartıştık ve merkezi bir etkinlik düzenlemeyi kararlaştırdık.

- Yine RJ’nin, Essen’deki KuKuLi derneğinin Haziran ayında gerçekleştirmeyi planladığı “İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği” şiarlı organizasyonda aktif bir şekilde yer alması kararlaştırıldı. Festivalde diğer şeylerin yanı sıra 68 kuşağı ile ilgili de bir çadır kurulacak.

- Son olarak yakında RJ’nin açacağı web sitesi üzerine planlamalar yapıldı.

Revolutionärer Jugenbund