Paris'te anma etkinlikleri

Paris'te hem MKP'nin 17'leri için hem de Rojava'da şehit düşen MLKP savaşçısı için iki ayrı anma etkinliği düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 20 Haziran 2021
  • 13:20

Paris’te MKP’li ve MLKP’li şehitler için anma düzenlendi. Paris'te ilk anma etkinliği 19 Haziran günü Paris Dersim Kültür Derneğinde gerçekleştirildi. MKP'nin Kongre hazırlığındayken sermaye devleti tarafından katledilen 17 gerilla etkinlikle anıldı. Anma saygı duruşu ile başladı. Ardından Paris Dersim Kültür Derneği adına konuşma yapıldı.

17'lerin mücadelesine vurgu yapıldı. 17'lerin görüntülerinden oluşan bir sinevizyon izlendi. Sinevizyon gösteriminin ardından MLKP, ODAK ve Bir-Kar adına kısa konuşmalarla 17'ler selamlandı. Bir-Kar temsilcisi 17'leri selamlarken Haziran ayının sermaye devleti tarafından katledilen birçok devrimcinin yıldönümü olması bağlamında sistemin hep saldırdığını ancak bu mücadelenin kaybedilen bu değerli insanlara rağmen sürdürüldüğünü vurguladı.

Devrimci, ilerici kurumların selamlamasından sonra MKP adına Merkez Komite-Siyasi Büro açıklaması okundu. Anma etkinliği, kitle ile birlikte söylenen marşların ardından sona erdi.

Paris'te ikinci anma etkinliği ACTIT'teydi. Rojava'da geçtiğimiz hafta içinde şehit düşen MLKP/TKŞ militanı Zilan Destan için düzenlenen anma, saygı duruşu ile başladı. Ardından TKŞ'nin açıklaması okundu. Zilan Destan'ın Rojava'da komünist örgütlenme için gösterdiği özveri vurgulandı. IŞİD saldırılarıyla ailesiyle birlikte memleketinden kaçmak zorunda kaldığı ancak devrimci olmayı seçerek ülkesine geri döndüğü anlatıldı.

Zilan Destan'ın mücadele içerisindeki etkinliklerdeki konuşmaları ve uğurlamasından görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimiyle devam edildi. MLKP, MLKP KKÖ adına ve Zilan Destan'la tanışma fırsatı bulmuş bir katılmcının konuşmaları ile anma etkinliği devam etti. Zilan Destan'ın ilk Rojava doğumlu şehitleri olduğu vurgulandı. Anma etkinlikleri şehitlerin mücadelesini sürdürme kararlılıklarıyla bitirildi. 

Kızıl Bayrak / Paris