Mollalar rejimi ve politik cinayetlerine karşı dayanışmaya

İranlı emekçilerle dayanışmak için Stuttgart’ta 13 Ocak günü yeni bir dayanışma mitingi yapılacak.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 12 Ocak 2018
  • 07:57

Kanlı ve karanlık kapitalist sisteme karşı ayağa kalkan emekçi kitlelere olum kusan mollalar rejimi ve onların kapı kulu Pasdaranlar (Devrim Muhafızları) kan dökmeye doymuyorlar.

Kitlesel tutuklamalar

Devlet zoruyla bastırılan protesto eylemlerinden sonra binlerce insan gözaltına alindi. (Tutuklanan insan sayısı hakkında kesin bilgi olmamakla birlikte, bu sayının üç binden fazla olduğu söyleniyor.) Gözaltına alınan insanların nerede ve hangi koşullar altında tutulduğuna dair ailelerine ve avukatlarına bilgi verilmezken, tutuklama dalgası da aralıksız olarak devam ediyor. Hapishaneler ve karakollar önünde toplanan insanlar yakınlarından haber almaya çalışıyorlar, değişik biçimler altında protestolarını dışa vuruyorlar.

Dizginsiz devlet terörü sokakta ve işkencehanelerde kana doymuyor

Sokağa inen devlet terörü yedeğine aldığı Pasdaranlarla birlikte ülkeyi kana buluyor. Son on gün içerisinde 24 insan sokak ortasında değişik biçimlerde infaz edilerek katledildiler. Sokaklarda işlenen cinayetleri zindanlarda işkenceyle katletmeler takip ediyor. Arak kentinde Muhsin Adeli, Seyur'da Vahit Peydari ve Tahran'ın işkencelerle anılan Evin zindanlarında, seyyar satıcılıkla geçimini sağlayan Sina Ghanbari adli genci işkenceyle katlettiler. Mollalar rejimi arsızlıkta da sinir tanımayarak, işkenceyle katledilen gençlerin olum nedenini 'intihar' olarak  açıkladı.

Enternasyonal dayanışma silahıyla sömürücülerin karşısına dikilelim

İran halklarının mücadelesi de değişik biçimler altında devam ediyor. Kanlı rejime karşı başkaldıran İran halklarının gözü pek ve cesur protesto dalgası dünyada olduğu gibi Avrupa halkları tarafından sempatiyle karşılandı, enternasyonal dayanışma eylemleriyle desteklendi.

Enternasyonal dayanışma eylemlerinin devamı olarak Stuttgart’ta 13 Ocak günü yeni bir dayanışma mitingi yapılacak. Türkiyeli işçileri ve gençleri, ilerici ve devrimci güçleri, mitinge katılarak İran halklarıyla enternasyonal dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

Tarih: 13 Ocak 2018 - Cumartesi
Saat: 14.00-16.00
Yer: König-Marstallstr köşesi (Stuttgart HBF'a yakın)

BİR-KAR Stuttgart