LSG’de bildiri dağıtımına engelleme girişimi

LSG işçilerine bildirilerle seslenen sınıf devrimcileri engelleme girişimiyle karşılaştı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 11 Kasım 2016
  • 11:28

Almanya’da Lufthansa tekeli bir süre önce binlerce işçi çıkaracağını açıklamıştı. Çıkarılacak işçilerin büyük bir kısmının Frankfurt havaalanından, burada da özellikle yemek bölümü olan LSG’den (1.700 kişi) olacağı açıklanmıştı.

Süreç içesinde işçi kıyımına karşı çeşitli girişimlerde bulunuldu. Bunlar yer yer sendikanın bazı sınırlı çabalarıyla, bazı işçilerin bireysel çabalarından ibaret kaldı. Hiçbiri işçileri örgütlü bir direnişe çağıran nitelikte çabalar değildi.

Süreci başından beri takip eden BİR-KAR, 10 Kasım Perşembe günü LSG’de bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Vardiya değişiminin olduğu saatte yapılan dağıtıma işçiler yoğun ilgi gösterdiler. Sesli propaganda eliğinde dağıtılan bildirileri hemen her işçi aldı.

Lufthansa tekelinin yalan ve çarpıtmalarla dolu açıklamalarını teşhir eden ve işçileri örgütlü direnişe çağıran bildirilerden oldukça rahatsız olan LSG yetkililerinden bir kadın, güvenlik eşliğnde yaklaşık bir saat sonra gelerek müdahalede bulundu. Burada dağıtım yapılamayacağını, işçilerin rahatsız edildiğini, bildirilerin zorla verildiğini, işçilerin bildirileri sağa sola attıkları için çevre kirliliğine yol açıldığını iddia ederek, bildirideki bilgilerin kimden alındığını sordu.

Bunun üzerine bildiri dağıtımının bir hak olduğunu, işçileri bilgilendirme hakkının engellenemeyeceğini, eğer Lufthansa veya LSG’nin bildirinin içeriğine dair bir itirazı varsa, karşı açıklama yapma hakkı olduğunu belirten sınıf devrimcileri dağıtıma devam etti.

Bu şekilde iki defa müdahalede bulunan firma yetkilileri sınıf devrimcilerinin işçileri kışkırttığını öne sürerek, dağıtıma devam etmeleri durumunda polis çağırmakla tehdit edip, fotoğraf çekerek uzaklaştılar.

Dağıtım işçiler tarafından oldukça olumlu ve ilgiyle karşılandı. İşçiler sendikanın bu konuda çok atıl kaldığını, işçileri mücadeleye çağıran  bu tür çabaların oldukça değerli ve gerekli olduğunu belirttiler.

Kızıl Bayrak / Frankfurt