İsrail’den Filistin’e hava saldırısı, baskınlar ve araziye el koyma

Siyonist rejim Gazze’ye hava saldırısı düzenlerken, Nablus ve Kudüs’te baskınlar gerçekleştirerek terör estirdi, Batı Şeria’da arazilere el koydu.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 08 Eylül 2019
  • 12:01

İsrail’in Filistin halkını hedef alan saldırganlığı dün ve bugün gerçekleştirdiği hava saldırısı, baskınlar ve işgali genişletme hamleleriyle sürüyor.

Dün akşam Batı Şeria ve Kudüs’te baskınlar düzenleyen İsrail askerleri terör estirip Filistinli gençleri darp ederek gözaltına aldı. Gazze’de de “direniş güçleri”ne yönelik hava saldırısı düzenleyen siyonist rejim bu sabah da Batı Şeria’da 100 dönümlük araziye el koydu.

Kudüs ve Nablus’ta askerler terör estirdi

Filistin Enformasyon Merkezi’nde yer alan haberlere göre, Kudüs’ün kuzeydoğusunda yer alan El-İseviyye köyündeki El-Erbain Camii çevresinde dün akşam işgal güçlerinin saldırdığı gençlerden bazıları yaralandı. Filistin Kızılayı, El-İseviyye köyünde işgal güçlerinin attığı ses bombasıyla başından yaralanan bir gence ilk yardım ekiplerinin müdahalede bulunduğunu, gencin daha sonra hastaneye kaldırıldığını ve yarasının orta derecede olduğunu açıkladı.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin El-Erbain Camii çevresinde bir grup gence saldırdığını ve gençleri öldüresiye darp ettiğini, gençlerden bazılarının vücutlarında darp izleri oluştuğunu bildirdi. İşgal güçlerinin El-İseviyye köyünde yaşanan çatışmalar sırasında Mühenned Ebu Asab isimli genci gözaltına aldığı ve polis aracıyla götürdüğü kaydedildi.

Nablus’ta da Sebastia beldesinde İsrail askerleri baskın düzenledi. Baskına Filistinli gençler tepki gösterirken İsrail askerlere gençlere ateş açarak ve biber gazlarıyla karşılık verdi. İsrail askerlerinin bir çocuğu kaçırdığı kaydedildi.

Öte yandan İsrail ordusu dün akşam da Gazze’ye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edilirken, “direniş güçleri”ne ait noktaların hasar gördüğü bildirildi.

Batı Şeria’da 100 dönümlük araziye el koydu

İşgal güçleri bu sabah da Nablus’un güneyindeki Karyut ve Calut köyleriyle Ramallah’a bağlı Turmusaya beldesinde Filistinlilere ait yaklaşık 100 dönüm araziye el koydu.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimi faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, işgal güçlerinin Karyut ve Calut köyleriyle Turmusaya beldesi sakinlerine Shilo Yahudi Yerleşkesi’ni genişletme planı çerçevesinde arazilerinden yaklaşık 100 dönümüne el konulması kararını tebliğ ettiğini söyledi.

Dağlas, işgal güçlerince el konulan arazilerin Nablus’un güneyindeki Karyut köyü arazileri 1 nolu havzası ve Calut köyü arazileri 12 nolu havzasındaki Tini’l-Ayn ve Ra’s Muveys bölgelerinde bulunduğunu bildirdi.

Dağlas ayrıca işgal güçlerinin Ramallah’a bağlı Turmusaya beldesinde yer alan Şuabu’l-Mısri bölgesindeki 10 nolu havza ve 3 nolu havzanın arazilerinin bir kısmına da el koyma kararı aldığını ifade etti.