İsrail Batı Şeria’ya saldırdı

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'ya dönük saldırılarında dokuz Filistinliyi öldürdü.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 28 Ağustos 2024
  • 21:00

İsrail güçlerinin, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki Cenin, Tubas ve Tulkerim'e düzenlediği saldırı ve baskınlarda dokuz Filistinli hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Filistinli üç genç, İsrail'in insansız hava aracı (İHA) ile Cenin'in güneydoğusundaki Misilya köyü yakınlarında araçlarına düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdi. İsrail güçlerinin Tubas'ın güneyindeki El Fara Mülteci Kampı'na düzenlediği İHA saldırısında da dört Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin Kızılay’ı, İsrail güçlerinin kampı abluka altına almasından dolayı olay yerine ulaşmakta güçlük yaşandığını bildirdi. Ambulansların bölgeye erişimine engel olunurken, İsrail güçlerinin kurtarma çalışmalarını da engellediği belirtildi. 

İsrail ordusu: Geniş çaplı operasyon başlatıldı

İsrail'in Batı Şeria'daki saldırılarında toplam dokuz Filistinlinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı aktarılan haberde, İsrail güçlerinin El Fara Mülteci Kampı'na çok sayıda askerle baskın düzenlediği, askeri güçlere buldozerlerin de eşlik ettiği bilgisi verildi. Kampın içinde ve dışında keskin nişancıların da konuşlandırıldığı ifade edilirken, bölgede insansız hava araçlarıyla devriye faaliyeti yürütüldüğü belirtildi. 

İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan haberde ise ordunun Batı Şeria'nın kuzeyinde “geniş çaplı operasyon” başlattığı belirtildi. Siyonist güçlerinin Batı Şeria'nın Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı harekete geçtiğine işaret edilen haberde, Kara Kuvvetleri’ne destek için savaş helikopterleri ve İHA kaldırıldığı ifade edildi.

Katz: Buna Filistinlilerin geçici tahliyesi de dahil

İsrail'in Batı Şeria'daki “askeri operasyonunun” ardından İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya platformu X hesabından bir paylaşım yaparak, Filistinlilerin “geçici olarak tahliye edilebileceği” mesajı verdi. Katz'ın İbranice yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer alıyor:

“IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) akşamdan bu yana orada oluşturulan İslamcı-İranlı terör altyapılarını engellemek için Cenin ve Tulkerim mülteci kamplarında yoğun çalışma yürütüyor. İran, Gazze ve Lübnan modeline göre, teröristleri fonlayıp silahlandırarak ve Ürdün'den gelişmiş silahlar kaçırarak Batı Şeria'da İsrail'e karşı bir terör cephesi oluşturmak için çalışıyor. Bu tehditle Gazze'deki terör altyapısı ile başa çıktığımız gibi başa çıkmalıyız; buna Filistinlilerin geçici tahliyesi ve ne gerekliyse o da dahil. Bu her şey için (yürütülen) bir savaş ve bizim bunu kazanmamız gerekiyor.”