Hollanda medyası: MİT, Lahey'deki karargahında 'ölüm listeleri' hazırlıyor

Hollanda'nın en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Lahey'de bir komuta kontrol merkezinin bulunduğunu ve burada Avrupa'daki “PKK ile bağlantılı olduğunu” ileri sürdüğü kişilere yönelik ‘ölüm listeleri' hazırlandığını öne sürdü.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 12 Temmuz 2017
  • 07:06

Hollanda’da yayımlanan ve ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi olan De Telegraaf, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Lahey’de “bir komuta kontrol merkezi bulunduğunu” ve MİT’in burada, Avrupa’da ‘PKK ile bağlantılı olduğunu’ ileri sürdükleri kişilere dair “ölüm listeleri” hazırladığını iddia etti.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, De Telegraaf haberi, ‘Lahey, Türk ajanların yuvası' manşetiyle duyurdu.

Gazete haberini, Lahey'de görevli olduğu öne sürülen bir MİT görevlisi ile Hamburg'da yaşayan Kürt asıllı Mustafa Karataş arasında geçtiği belirtilen ses kaydına dayandırdı.

‘Lahey'deki şefime sorayım'

Hamburg Belediye Meclisi üyesi Cansu Özdemir'e-posta yoluyla gönderilen ve daha sonra Hamburg polisine verilen ses kaydında, Karataş ile MİT mensubu olduğu belirtilen kişi, “ortadan kaldırılması gereken PKK'liler” konusundaki bir liste üzerinde konuşuyor.

Habere göre, MİT mensubu olduğu öne sürülen kişi, eski BDP milletvekili Sevahir Bayındır hakkında kapsamlı bilgi alamadıklarını söylüyor: "Çok sık yer değiştiriyor. Eski parlamenter olduğu için çok iyi korunuyor. Tam olarak ortadan kaldırmak mümkün değil. Operasyondan 3 saat öncesine kadar net bilgiye ihtiyacımız var."

Karataş'ın "Bana para lazım" demesi üzerine karşıdaki kişi, "Lahey'deki şefime sorayım. Amirlerimle bu konunun detaylarını konuşmak için Lahey'e uçacağım" karşılığını veriyor.

‘Hollanda'daki Kürtlerin endişesi artti'

De Telegraaf'a göre bu konuşma, MİT'in Lahey'de bir komuta kontrol merkezi bulunduğu iddialarını güçlendiriyor.

Gazete, Hollanda hükümetinin bu iddiaları ciddiye aldığını ancak resmi açıklama yapmadığını belirtti.

İLİŞKİLİ HABERLER