Frankfurt’ta Gültekin Malcı ile dayanışma pikniği!

Frankfurt BİR-KAR’ın her sene düzenlediği yaz pikniği, bu yıl, işten uzaklaştırılan Gategourmet işyeri işçi temsilcisi Gültekin Malcı ile dayanışma kampanyasının bir parçası olarak örgütlendi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 05 Haziran 2023
  • 17:55

Frankfurt BİR-KAR’ın her sene düzenlediği yaz pikniği, bu yıl, yaklaşık iki ay önce işten atılan Gategourmet işyeri işçi temsilcisi Gültekin Malcı ile dayanışma kampanyasının bir parçası olarak örgütlendi.

4 Haziran günü, Kelsterbach’taki Südpark’ta gerçekleşen pikniğe, çoğunluğunu çeşitli uluslardan Gategourmet işçilerinin oluşturduğu 100 civarında kişi katıldı.

Hazırlanan ortak sofrada hep beraber yenen yemeklerin ardından, BİR-KAR adına bir konuşma gerçekleştirildi. Konuşmada kısaca BİR-KAR tanıtıldı ve yıllardan bu yana Frankfurt Havaalanı’nda ve özellikle de LSG sürecinden başlayarak Gategourmet’teki saldırılara karşı hep işçilerin yanında olunduğu belirtildi. Bugünkü piknikte bir araya gelen işçilerin bu ilgisinin, bu çalışmanın ve emeğin ürünü olduğu ifade edildi. Gültekin Malcı ile ilgili sonuç ne olursa olsun, ortaya konan çalışmanın, dayanışmanın ve buradaki tablonun şimdiden kazanın bizler olduğuna vurgu yapıldı.

Bugün Gategourmet’te Gültekin Malcı şahsında tırmandırılan saldırıların, dünyada ve Almanya’da kapitalizmin krizinden ve emperyalist savaştan bağımsız olmadığı, bu saldırıların gittikçe daha da artma eğilimi gösterdiği, buna karşı koymanın biricik yolunun ise işçilerin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini geliştirmekten geçtiği belirtildi.

Konuşma, Almanya’da, Avrupa’da ve dünyanın dörtbir yanında kapitalizmin saldırılarına karşı işçi sınıfı ile emekçi halkların ortaya koyduğu direnişlerin yarınlardan umutlu olmak için önemli gelişmeler olduğu, buna kendi cephemizden güç vermemiz gerektiği belirtilerek sonlandırıldı.

Ardından Gültekin Malcı söz alarak pikniğe katılan tüm arkadaşlara ve BİR-KAR’a teşekkür etti. Kendisine yönelik saldırının aslında tüm Gategourmet işçilerine saldırı anlamına geldiğini, uzaklaştırmanın gündeme geldiği ilk gün, işçi arkadaşların ortaya koyduğu kitlesel tepkinin son derece anlamlı ve sevindirici olduğunu söyledi. Malcı, gerek tüm havaalanındaki ve gerekse de Gategourmet’deki sömürü ve kötü çalışma koşullarına karşı izlenmesi gereken yolun, işçilerin birliğini, dayanışmasını ve mücadelesini geliştirmek olduğunu belirtti.

Malcı’nın ardından söz alan birkaç işçi de, havalanındaki ve kendi işyerlerindeki, ağır ve kötü çalışma koşullarından bahsederek, kendilerine dayatılan daha ucuza, daha kötü koşullarda ve daha fazla çalışmaya karşı, herkesi sesini yükseltmeye ve hep beraber karşı koymaya çağırdılar.

Piknik, çalınan müzikler, çekilen halaylar ve saz eşliğinde söylenen türkülerin ardından sona erdi.

Gültekin Malcı’nın tekrar işyerine dönme hedefiyle yürütülen dayanışma kampanyası, en son BİR-KAR’ın çıkardığı afişlerin yapılması ve ortak dayanışma komitesinin havaalanının diğer işletmelerine yönelik bildiri dağıtımıyla sürüyor. Tüm katılımcıların oldukça memnun ayrıldığı bugünkü piknik ise, gerek işçilerin kaynaşması ve gerekse de Gültekin Malcı ile dayanışma faaliyetinin güçlendirilmesi bakımından anlamlı oldu.

Kızıl Bayrak / Frankfurt