Filistin her şeye rağmen ‘intifada’ diyor

Irkçı-siyonist rejim, iki hafta içinde 30 Filistinliyi katlederken diğer yandan da Nazileri aratmayacak uygulamaları devreye sokmaya hazırlanıyor. Filistinliler ise Siyonist vahşete karşı sokakları doldurmaya ve intifada ruhuyla işgalciye taşlarla direnmeye devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 14 Ekim 2015
  • 12:25

Irkçı-siyonist İsrail, Filistin halkının direnişini kırmak için yeni baskı ve terör uygulamalarını devreye sokmaya hazırlanıyor. İsrail Başbakanlık Ofisi’nin dün yaptığı açıklamaya göre İsrail kabinesi, işgal güçlerine Kudüs’te istediği zaman yolları kapama ve istediği alanları kuşatma altına alma yetkisi sunacak. Direnişçilerin evlerini yıkılacağını açıklayan siyonist rejim bu alanlara hiçbir şekilde inşaat yapılmasına izin verilmeyeceğini ve eylemcilerin tüm mal varlıklarına el konulacağını duyurdu.

Adım adım Nazi rejimi

Ayrıca Filistinli direnişçilerin Kudüs'te ikamet etmelerine imkan tanıyan ‘Kudüs kimlikleri’ iptal edilerek, burada yaşama hakları ellerinden alınacak.

Netanyahu'nun, Batı Şeria'nın El Halil şehrinin güney bölgesinde ırkçı ayrım duvarının tamamlanması talimatı verdiği açıklanırken Batı Şeria'yı çevreleyen duvar ve tellerin etrafına da askerlerin konuşlandırılacağı ifade edildi.

Diğer yandan Gazze’yi kuşatma altında tutan güçlere 2 birlik takviye kuvvet ekleneceği ifade edildi.

Cenazeler verilmeyecek

Siyonist rejim bir başka ‘önlem’ olarak ise katlettiği Filistinlilerin cenazelerini ailelerine vermemeyi kararlaştırdı. Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan'ın önerisini kabul eden kabinenin kararına göre Filistinlilerin naaşı İsrail'deki askeri mezarlıklara defnedilecek.

İsrail kabinesi bugün bir kez daha toplanarak Filistin halkını hedef alan yeni savaş tasarılarını ele alacak.

İki hafta içinde 30 Filistinli katledildi

Filistin halkı ise tüm baskı ve teröre karşın sokaklardan çekilmeyerek direnişi büyütmeye devam ediyor. Kudüs'ün farklı yerlerinde gün boyu yaşanan çatışmalarda 194 kişi yaralandı.

Batı Şeria’da ise Deheyşe mülteci kampında 27 yaşındaki Mutaz İbrahim Zevahre, işgal güçleri tarafında katledildi. Zevahre, bugün binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Bu saldırı ile birlikte iki hafta için katledilen Filistinli sayısı 30’a çıktı.

Bir günlük genel grev

48 Toprakları’ndaki Sahnin kentinde de dün kitlesel bir eylemle İsrail’İn saldırıları protesto edildi. İsrail'deki Arap Vatandaşları İzleme Yüksek Komitesi'nin çağrısıyla İsrail’de greve giden Filistinliler, işgali kınayan sloganlar haykırdı.

Eyleme 20 bini aşkın kişinin katıldığı belirtilirken grev kapsamında, eğitim öğretime bir günlüğüne ara verildi ve esnaflar kepenk kapattı.