FHKC: Savaşımız Yahudiler ile değil!

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 19 Kasım 2014
  • 10:51

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Komite Üyesi Halil Makdisi, dün Kudüs’te bir sinanogu hedef alan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

İntifada Yayınları, sosyal medya üzerinden Makdisi’nin yaptığı açıklamanın satır başlarını paylaştı. Yayınevinin paylaşımına göre Kudüs’teki eylemin İsrail’in ırkçı politikalarına doğal bir tepki olduğunu söyleyen Makdisi "Kudüs’teki operasyon, işgalin süren ırkçı politikalarına ve suçlarına doğal bir yanıttır" dedi.

Makdisi, "Kudüs ve Filistin genelinde gerginliğin yükselmesinden sorumlu olan işgaldir" diyerek İsrail’in son aylarda Mescid-i Aksa ve kentteki ihallerine dikkat çekti. Açıklamanın satır başları şu şekilde:

 

“Tek yolumuz direniştir”

"Her gün Filistinlilerin linç edilmesine, hedef alınmasına, evlerinin yıkılmasına, topraklarına el konulmasına, koloniler inşa edilmesine ve Kudüs’teki Müslüman ve Hristiyanların kutsal mekanlarına yönelik görülmemiş tedbirler alınmasına şahit oluyoruz. İşgalcinin saldırısı sürdükçe bu tür eylemlerden daha fazlası olacaktır. FHKC, işgalin her kurumunu hedef almaya devam edecektir. Filistinliler güvende olmadığı müddetçe Kudüs'te hiçbir yer güvenli olamaz. Tek yolumuz direniştir. Filistinlilerin topraklarını kurtarabilecekleri ve haklarını elde edebilecekleri bundan başka bir yol yoktur. Direniş, en başta silahlı direniş ve silahlı mücadele olmak üzere çeşitli mücadele yöntemlerini içerir. Devrimci şiddet, topraklarımızın sömürgeleştirilmesine ve haklarımızın gasp edilmesine karşı koymak ve yenmek için zorunludur.”

“'Har Nof' denilen yer, aslında 1948 yılında Hagana ve diğer siyonist terör örgütleri tarafından etnik temizlik yapılan ve yüzlerce Filistinlinin katledildiği Deyr Yasin köyünün yıkıntıları üzerinde inşa edildi."

 

“FHKC dini bir örgüt değildir”

"FHKC, dini bir örgüt değildir ve direnişimiz dini saiklere dayalı değildir. Biz, halkımıza dayatılan yerleşimci sömürgeci projeden Filistin'i kurtarmak için mücadele ediyoruz. İşgalciler ve ırkçılar Filistin toprağına ait değildir; topraklarımızın ve haklarımızın çalınmasının sonuçları ve yansımaları olur.”

 

“Savaşımız Yahudiler ile değil”

“Dünya genelindeki Yahudi halkına mesajımız, Filistin-İsrail çatışması asla Müslümanlar ile Yahudiler arasında bir çatışma olmamıştır. Irkçılık hiçbir ihtilafi çözemez ve apartheid bir çözüm değildir. Dünya genelinde binlerce Yahudinin Filistin kurtuluş mücadelesine katıldığını ve boykot hareketlerine öncülük ettiğini biliyoruz. Onlar mücadelenin gerçek sesleridir. Her birini tek tek selamlıyoruz. 1,5 milyar Müslüman kardeşimize FHKC'nin göndermek istediği mesaj: Bizim savaşımız Yahudiler ile değildir ve dine dayanmamaktadır. Adalet, kurtuluş ve anayurda dönüş içindir. Bu sizin mücadelenizdir.”