CGT-FESIM metal işçilerinin yanında

Bursa’da ayağa kalkan ve saldırıya uğrayan metal işçilerine bir destek de İspanya’dan geldi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 05 Mayıs 2015
  • 19:54

İspanya’da Genel İşçi Sendikası’na (CGT) bağlı Metal Endüstri Sendikaları Federasyonu (FESIM), yazılı bir açıklama yaparak, Türk Metal çetesinin saldırısına tepki gösterdi ve Bursalı metal işçilerinin yanında olduğunu bildirdi.

CGT-FESIM Genel Sekreteri Diego Rejon Bayo tarafından yapılan açıklama şöyle:

Türkiye işçi sınıfıyla dayanışmaya!

 

CGT-FESIM olarak, Türkiye otomotiv işçisi dostlarımızın verdikleri kavgaya destek ve dayanışma selamlarımızı yolluyoruz.

Krize rağmen, otomotiv sektörünün büyük gruplarının kârları artarak devam ediyor. Bunun karşılığını ise biz işçiler daha çok hak kaybı, güvencesizlik ve sağlık koşullarımızın kötüleşmesiyle ödüyoruz.

Bu saldırıları boşa çıkartmanın tek imkanı, işçi sınıfının birleşip dayanışarak kavgasını koordine etmekten geçiyor. Süren bu kavgada bunun en iyi örneklerini Renault, Coşkunöz, Mako, Tofaş, Otosan'dan arkadaşlarımız ortaya koydukları mücadeleyle gösteriyorlar.

İşçilerin barışçıl hak arama mücadelesine karşı devlet desteğiyle sivil çetelerin yaptıkları saldırıyı kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz.

CGT-FESIM olarak, sizlerle eylemli dayanışma için her imkanı değerlendireceğiz. Bunun için Renault, Ford, Iveco (Fiat Group) işletmelerinin önünde mitingler de dahil olmak üzere eylemler gerçekleştirmeye çalışacağız.

Ve önerinize gelince, Bursa'ya arkadaşlarımızın dayanışma ziyareti yapıp yapamayacaklarına, arkadaşlarımızın imkanlarına bakarak karar vereceğiz.

CGT-FESIM olarak taleplerinizin gerçekleştirilmesi için verdiğiniz mücadelede yalnız olmadığınızı ve sizin haklı kavganızla dayanışmada olduğumuzu bildirmek istiyoruz.

Haklarımız ve sağlığımız için!
İş ve zenginliğin eşit dağılımı için!
Satılmamış sendika ve temsilcilerimizi özgürce seçme hakkı için!
Yaşasın işçilerin birliği!

Diego Rejon Bayo
FESIM Genel Sekreteri
Barcelona - Mayıs 2015