Bir haftada 37 Filistinli katletildi, saldırılar bugün de sürüyor

Gazze’ye yönelik bombardımanlarını ve saldırılarını sürdüren İsrail, bir haftada 37 kişiyi katletti. Bugün de Kudüs’te İsrail polisi bir Filistinliyi öldürdü, Batı Şeria ve Kudüs’te baskın ve gözaltılar gerçekleşti.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 17 Kasım 2019
  • 14:07

Geçtiğimiz hafta Gazze’ye yönelik bombardımanlarını tırmandıran siyonist rejim, 37 kişiyi katlederken bugün de İsrail polisi Kudüs’te bir genci öldürdü.

İsrail, hafta içerisinde “İslami Cihad’a yönelik bombardıman” adı altında füze saldırıları gerçekleştirmiş, ardından Mısır’ın aracılığıyla “ateşkes” anlaşmasına varıldığı duyurulmuştu.

Gazze’de 16 Kasım Cumartesi’den itibaren bir hafta boyunca gerçekleşen füze saldırılarında 36 kişi hayatını kaybederken, Batı Şeria’da da bir kişi askerler tarafından katledildi.

Hafta boyunca Filistin’in pek çok bölgesinde çatışmalar yaşanırken İsrail rejiminin gerçekleştirdiği bombardımanların, askerlerin gerçek mermi ve gaz bombalarıyla saldırıların sonucunda çok sayıda Filistinli yaralandı. Siyonist rejim, Filistin tarafından verilen karşılık sonucunda 108 kişinin yaralandığını öne sürdü.

İsrail’in gözaltı terörü ve cinayetleri durmuyor

İsrail’in saldırıları bugün de devam ederken, Barı Şeria’da ve Kudüs’te işgal karşıtı eylemlere katılanlara yönelik baskınlar düzenlendi. Batı Şeria’nın Silvad beldesinde ve El-Halil şehrinin kuzeyindeki El-Arrub mülteci kampında İsrail askerleri tarafından baskınlar gerçekleşti. Batı Şeria’daki baskınlarda en az 4 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Kudüs’te de Filistinli bir genç kadının üzerine ateş açılarak gözaltına alındığı, sağlık durumunun belirsiz olduğu öğrenildi.

Ayrıca, Kudüs’te “araba hırsızı” olduğu iddiasıyla bir genç öldürüldü. İsrail polisinden yapılan açıklamada, “araba hırsızları hücresi” takibinde söz konusu aracı kullanan sürücünün “tehlike oluşturan bir hareket yaptığı” öne sürülerek polislerin araca ateş açtığı ve sürücünün hayatını kaybettiği ifade edildi.