Batı Şeria’da İsrail'den saldırılar

Nablus'ta bugün 27 Filistinliyi yaralayan İsrail askerlerinin geçen hafta ellleri ve gözü bağlı bir Filistinliyi ‘kaçmaya çalıştı’ diyerek bacaklarından vurduğu ortaya çıktı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 24 Nisan 2019
  • 10:44

Bu sabah Filistin Batı Şeria'da bulunan Nablus kentine Yahudi yerleşimcilerin ayin yapmaları bahanesiyle giren İsrail askerleri Filistinlilere saldırdı. Saldırıya karşılık veren Filistinlilerden 27'si yaralandı.

Filistin Kızılayı’na bağlı ilk yardım ekipleri, Nablus kentindeki çatışmalarda 27 kişinin yaralandığını ve çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

Açıklamada yaralılardan 7’sinin plastik mermiyle yaralandığı, ikisinin başlarına plastik mermi isabet ettiği ve hastaneye kaldırıldıkları belirtildi. Bununla beraber, 14 kişinin de İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ve aralarında iki aylık bir bebeğin de bulunduğu, bebeğin tedavi için hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Ayrıca bu sabah erken saatlerde yüzlerce Yahudi yerleşimci İsrail askerleriyle birlikte ayin yapmak için Yusuf’un Kabri bölgesine baskın düzenledi.

İsrail askerleri sabah erken saatlerde Selfit’in batısındaki Ez-Zaviye beldesinde, İsrail tarafından katledilen Ömer Ebu Leyla’nın ailesinin evini havaya uçurdu.

Geçtiğimiz hafta da Batı Şeria’nın Beytüllahim kentinde bir grup genç bir cenaze çıkışında evlerine giderken İsrail askerleri tarafından taş attıkları bahanesiyle saldırıya uğradı. Bir genç de bu saldırıda dizlerinden yaralandı.

İsrail askerleri gençlerin taş atmaları sonrası bir anlamda “nefsi müdafa” gibi genci yaraladıklarını iddia ederken sosyal medyada yayılan görüntülerde Usame Hajahjeh’in ellerinin kelepçelenip gözlerinin bağlandığı, Hajahjeh refleks olarak kaçmaya çalışırken ve iki dizinin üzerinden ateş açılarak vurulduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada bu görüntülerin ortaya çıkmasından sonra İsrail ordusu iç soruşturma başlattığını açıklamak zorunda kaldı. Usame Hajahjeh’in hastanedeki tedavisi ise sürüyor.