Yemeksepeti kuryeleri direnişte

Yemeksepeti Banabi’de çalışan kurye ve depo işçileri, İzmir’de sendikalaşma ve insanca yaşanacak ücret zammı için kontak kapatarak eylem yaptı. İstanbul'da da genel merkez önünde direnişe geçti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Şubat 2022
  • 17:32

İzmir’de Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, insanca yaşanacak ücret zammı, can güvenliği, sendikalaşma ve diğer hakları için kontak kapatarak eylem yaptı.

Örgütlendikleri Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ile birlikte Alsancak’ta bulunan Banabi Yemeksepeti binası önünde yapılan eylemde işçiler adına Fırat Kara konuştu.

Kara konuşmasında taleplerini şöyle sıraladı: 

“5 bin 500 lira ücret artı prim, yan haklar, hakkını arayan işçiler işten çıkarılmayacak, ekstra mesai ücretlerinde yemek parası, rapor aldığımızda primlerimizde para kesintisinin olmamasını, iş kolunun taşımacılığa geçilmesini ve sendikanın yetkisine yapılan itirazın geri çekilmesini istiyoruz.” 

Her şeye zam geldiğini ve can güvenliklerinin olmadığını vurgulayan Kara “20-30 lira için canımızı tehlikeye atıyoruz. Bize bir şey olduğunda Banabi Yemeksepeti arkamız da olacak mı? Bizim taleplerimiz belli, kararımız net. Yolumuzdan dönmek yok” dedi.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ise konuşmasında mücadeleyi sonuna dek sürdürecekleri vurgusu yaptı. TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli ise şunları söyledi: 

“TÜİK bağımsız bir kurum olmaktan çıktı, saraydan geleni açıklıyor. Bu rakamları asla kabul etmeyeceğiz. Emekçilerin yaşamını sürdürebilmeleri için en temel gereksinimi gıda ürünleridir. Ev kiraları, elektrik, doğal gaz faturaları bunları düşününce sefalet ücretini asla kabul etmeyeceğiz.” 

Bir işçi de geçinemediklerini belirterek, geçinecek ücret istediklerini ifade etti.

Eskişehir, Antalya’nın da aralarında olduğu kentlerde eylemler yapılırken İstanbul’da iş bırakan kuryeler, Levent’teki genel merkez önünde direnişe geçti. Sabaha kadar direniş alanında kalacaklarını duyuran kuryeler, sefalet dayatmasına karşı zam taleplerinin yanı sıra sendikal haklarının güvence altına alınmasını, hakkını arayan işçilerin işten çıkarılmamasını, iş kolunun taşımacılığa geçirilmesini istiyor.