Ünüvar Elektronik önünde eylem

Ünüvar Elektronik fabrikasında çalışırken performans bahanesiyle işten çıkarılan işçiler fabrika önünde eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 30 Aralık 2023
  • 19:00

Ümraniye İMES’te bulunan Ünüvar Elektronik fabrikasında performans bahanesiyle işten çıkarılan işçiler fabrika önünde eylem yaptı.

Geçtiğimiz yıl sendika üyesi olan işçilere yönelik işçi düşmanı tutumunu sürdüren Ünüvar sermayesi, özel istihdam büroları aracılığıyla kiralık işçiliği dayatıyor. İşe giren işçilerin adeta kullan at işçiliğe maruz bırakıldığı fabrikada, yönetimin keyfi gerekçeleriyle işçiler işten çıkarılıyor.

Son olarak, Ünüvar işçileri Serkan Yılmaz ve Hasan Çoğal'da aynı bahanelerle işten çıkarıldı.

İşçi kıyımına karşı vardiya giriş çıkışında bugün (30 Aralık) fabrika önünde basın açıklaması yapıldı.

“Ünüvar Elektronik işçileri köle değildir” yazılı pankartın açıldığı ve işten çıkarılan işçilerin söz aldığı açıklamada Ünüvar yönetiminin işçi düşmanı politikalarını dünden bugüne sürdürdüğü ifade edildi.

Eylemde işten çıkarılan Kutsal Hasan Çoğal ve Serkan Yılmaz konuşma yaptı. İşçilere seslenilen konuşmalarda işten çıkarma gerekçesi olarak “performans düşüklüğünün” gerekçe gösterildiği belirtildi. “Onur haysiyet sahibi olsaydınız işçileri performanstan dolayı bir iki ay çalıştırıp çıkartmazdınız” denilen konuşmada patron “yalakaları” teşhir edildi.

İşten çıkarılan işçi yaptığı konuşmada “daha dün birlikte aynı panoda çalışıyorduk. Nasıl çalıştığımızı siz biliyorsunuz, bir anda ‘performans’ denilerek işten atıyorlar” diyerek birlik çağrısı yaptı.

Daha önce Ünüvar Elektronik' te kiralık işçi olarak çalışırken işten çıkarılan TOMİS üyesi de konuşma yaptı. Konuşmasında, Gi Group adındaki kiralık işçi büroları aracılığıyla işçilere yönelik ciddi bir saldırının hayata geçtiğini, kendisinin de aynı saldırıyla karşılaştığını, ancak direnince, mücadele edince ihbar tazminatı hakkını kazandığını, tüm işçilerinde kararlı bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Açıklama boyunca “Emek hırsızı Ünüvar”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları atıldı.

Eyleme Emekçiler Dayanışması, Enerji- Sen, Odak Dergisi, TOMİS, TABİB, TİP, Umut-Sen katıldı.

Kızıl Bayrak / Sarıgazi