Tüm Bel Sen: Birkan Acar yalnız değildir!

Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube üyesi, İZSU işyeri temsilcisi Birkan Acar’a ve şube yöneticilerine yönelik saldırılar protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Haziran 2016
  • 12:03

Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube’nin İZSU işyeri temsilcisi Birkan Acar ve şube yöneticilerinin, Tüm Yerel Sen Sendikası tarafından mahkemeye verilmesi ile ilgili bugün basın açıklaması yapıldı. Konak İZSU Genel Müdürlüğü önünde toplanan emekçiler, “Düşünce ve ifade özgürlüğü soruşturulamaz” pankartı açtı.

Basın metnini okuyan Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, ülkede örgütsüz, güvencesiz, esnek çalışma ve düşük ücretin temel çalışma biçimi haline geldiğini söyledi. Hükümetin politikalarını eleştiren Tüm Bel Sen’in ve KESK’e bağlı diğer sendikaların üye ve yöneticilerinin soruşturma, açığa alma ve işten çıkarma saldırısına uğradığına vurgu yaptı.

“Tüm Yerel Sen emekçilerin iradesini hiçe saymakta”

Hükümet güdümlü, işbirlikçi ve bölücü sözde sendikaların saldırıları ile de mücadele ettiklerini dile getiren Bozkır, son olarak işyeri temsilcilerine yönelik saldırıyı şu ifadelerle aktardı: “Bu sözde sendikalardan en sonuncusu Tüm Yerel Sen’dir. Sendikamız İZSU işyeri temsilcisi Birkan Acar, facebook hesabı kendi özel sayfasında 17 Aralık 2015 tarihinde “ben de size yetki/emek hırsızlarını tanıtayım” biçiminde bir paylaşımda bulunarak bu yalanı boşa çıkarmak istemiştir. Gerçekte de durum arkadaşımızın paylaştığı gibidir. Söz konusu tarihte yetki 4688 sayılı yasaya göre 2015 yılı tutanaklarında belirtildiği üzere sendikamızdadır ve Tüm Yerel Sen’in yapmak istediği, aynı İzmir Büyükşehir’de yaşadığımız gibi yetkimizi çalmak, emekçilerin iradesini hiçe saymaktadır. Bunun adı da “emek hırsızlığıdır”. İZSU İşyeri Temsilcimiz Birkan Acar’ın facebook paylaşımı üzerinden, Tüm Yerel-Sen hem idareye, hem de savcılığa ihbar da bulunmuştur. Arkadaşımız hakkında adli ve idari soruşturmalar açılmıştır.”

“Bölücü, şoven, işbirlikçi sözde sendikaları boşa çıkarmaya!”

Bozkır, son dönemde artan “isimsiz” dilekçe ya da telefonlarla birçok Tüm Bel Sen üyesinin işten atma ve açığa alma durumunun yaşandığını örneklerle anlattı. Bozkır son olarak şunları vurguladı: “Sendikamız üye ve yöneticilerine yönelik saldırılar nerden gelirse gelsin ister hükümetten, ister belediyelerden, isterse işbirlikçi sendikalardan hepsini boşa çıkaracağız. Bu saldırıları arkadaşlarımızın yerel yönetim emekçilerine ve onların en mücadeleci örgütü olan sendikamıza yapılmış sayıyoruz. O nedenle İzmir’de bütün belediye emekçilerini insanca yaşamak, insanca çalışmak için, hak ve çıkarlarımızı geliştirmek için, laik, demokratik, barış içinde bir ülke için sendikamızda birleşmeye davet ediyoruz. Bölücü-şoven-işbirlikçi sözde sendikaları boşa çıkarmaya çağırıyoruz.”

Kızıl Bayrak / İzmir