TPAO işçilerinden 2 saatlik iş bırakma

Batman TPAO işçileri esnek ve güvencesiz çalışmaya karşı 2 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Şubat 2016
  • 13:39

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçiler “tasarruf” adı altında kendilerine dayatılan esnek ve güvencesiz çalışmayı protesto etti.

Bu sabah 2 saatlik iş bırakma eylemi yapan işçiler “TPAO halkındır küçültülemez!” ve “Ankara çek elini TPAO'dan” pankartlarının yanında flamalarıyla TPAO Batman Bölge Müdürlüğü giriş kapısında toplanarak müdürlük önüne yürüyüş yaptı.

Sloganlarla tepkilerini gösteren işçiler adına Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmuz Kaygusuz burada basın açıklaması yaptı. İşçilerin sabrının tükenmekte olduğunu belirten Kaygusuz, TPAO yönetimine yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını ifade etti. “Bütünsel Dönüşüm Programı” ile TPAO'nun parçalanmasının ve istihdamın güvencesizleştirilmesinin önünün açıldığını belirtti.

TPAO'nun kamu yararına bir kurum olmaktan çıkarıldığını, esnek ve güvencesiz çalışmanın hakim olduğu bir kuruma dönüştürüldüğünü belirten Kaygusuz şunları ifade etti:

“Bu süreçte hizmet alımları artmakta, taşeronlaşma yaygınlaşmaktadır. Güvenceli ve kadrolu kamu istihdam politikalarına son verilmekte, özel şirketlerin insan kaynakları uygulamaları benimsenmektedir. Türkiye Petrolleri, özelleştirilmeden özel şirket gibi yönetilmeye başlanmıştır. Kurum yönetimi bu anlayışı derhal terk etmeli, istihdamda yaşanan sorunlar ve Petrol-iş üyelerinin yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için sesimize kulak vermelidir.

Ancak son dönemde petrol fiyatlarının düşmesi bahane edilerek küçülmeye gidilmekte ve hizmet alımlarına hız verilmektedir. Sektörde yaşanan fiyat krizi, kurum yönetimi tarafından fırsata çevrilmekte ve 'Bütünsel Dönüşüm Programı' uygulamaları derinleştirilmektedir.

Krizin faturası işçiye çıkarılmak istenmektedir. Oysa Türkiye Petrolleri'nin kamusal niteliği, özel bir şirketten farklı davranmasını gerektirmektedir. Ülkede çıkan ve kamu yararı doğrultusunda petrol sektöründe faaliyetlerde süreklilik sağlanmalı ve üretim sürmelidir. Kamuda istihdamın güvenceli, kadrolu ve sürekli olması ilkesinden vazgeçilemez. Ayrıca kurum yöneticilerini, sendikaya daha önce verdiği sözleri tutmaya çağırıyoruz. Türkiye Petrolleri'nde asil ve yardımcı işlerin belirlenmesi konusunun sendikayla istişare halinde belirlenmesi konusunu tekrar hatırlatıyoruz.”

Basın açıklaması ve 2 saatlik iş bırakma eyleminin ardından işçiler dağıldı.

İLİŞKİLİ HABERLER