TMMOB ve Mimarlar Odası’ndan karalamaya yanıt

Yandaş basının TMMOB ve Mimarlar Odası’nı hedef alarak karalama ve itibarsızlaştırma hedefiyle yürüttüğü kampanyaya ilişkin TMMOB ve Mimarlar Odası açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Haziran 2015
  • 13:39

AKP gericiliğinin rant ve talan projelerine karşı mücadeleyi sürdüren Mimarlar Odası ve TMMOB’ye bağlı meslek odaları gerici basının hedefinde. Gericiliğin sesi yandaş meslek odalarına karşı başlattığı karalama kampanyasına 7 Haziran seçimlerinin ardından hız verirken yalan ve karalama haberleriyle meslek odalarını itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

Yandaş basın “Gezi kalkışmasının mimarı”, “terör yuvası” “aidatlar terör örgütlerine mi gidiyor” gibi haberlerin yanı sıra Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne ait binanın “kaçak” olduğunu iddia ederek bunu da sözde oda üyelerinin görüşleri ile destekleyerek karalama kampanyasını sürdürdü.

Takvim, Sabah, Yeni Şafak gibi yandaş basının tek bir merkezden çıktığı belli olan karalama ve hedef göstermesi karşısında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve TMMOB’ye bağlı Mimarlar Odası yaptığı açıklamalarla saldırılara cevap verdi.

 

Amaç odaların mücadelesini engellemek

Mimarlar Odası adına yapılan açıklamada karalamalara ilişkin şunlar söylendi: “23 Haziran'dan itibaren ulusal basın-yayın organlarında ve sosyal medya ağlarında  yayımlanan bazı haber ve yazılarda Mimarlar Odası’nı hedef alan, karalama ve tehdit içeren açıklamalarda bulunulmuştur. Bazı kişi ve kurumlarla ilintilendirmek suretiyle politik amaç ve hedeflerle hareket ettiği yönünde mesnetsiz ve gerçek dışı iddialar ile Odamızı hedef gösteren bu açıklama ve haberler hakkında değerli kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulmuştur.”

Açıklamanın devamında 7 Haziran seçimlerinin ardından kendilerine yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Mimarlar Odası açıklamanın devamında şunları söyledi: “AKP iktidarı, kamuoyuna ‘Mega Projeler’ olarak tanıtılan; gerçekte tam bir doğa, kültür ve kent katliamı niteliğinde olan 3.Köprü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul, Termik ve Nükleer Santraller, HES’ler ile kentsel dönüşüm kararları ve Cumhuriyetin üzerine kondurulan Kaçak Saray’a karşı Oda’ların sürdürdüğü hukuk mücadelesinin engellenmesi için her yola başvurmaktadır.  

Bu çerçevede, tek merkezden aldıkları talimatla hareket ettikleri anlaşılan İktidar yanlısı basın-yayın organlarında ve sosyal medya ağı üzerinden Mimarlar Odası ve TMMOB’ye bağlı odalar hedef gösterilmekte, karalama kampanyaları düzenlenmekte,  Oda yöneticilerine tehditler savrulmakta ve hakaretler edilmektedir.”

Açıklama odanın yürüttüğü mücadelenin saygınlığını zedelemeye, toplum nezdinde karalama ve hedef göstermeye yönelik bu saldırıların kınanması ve mücadelenin süreceği vurgulanarak sonlandırıldı.

 

“TMMOB karanlığa teslim olmayacak!”

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ise “TMMOB’ye ve Mimarlar Odamıza saldıranlara!” başlığıyla yapılan açıklamada “TMMOB sizin kim olduğunuzu, kimliklerinizi biliyor. Geldiğiniz ve bulunduğunuz yeri biliyor. Derdinizi de biliyor. Sizler, hepiniz birden bu ülkenin karanlığının sesisiniz” dedi.

Soğancı,  TMMOB’nin bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgeciliğin değil emekçi halkların hizmetine sunmak için çaba içerisinde olduklarını hatırlatarak şunları söyledi:

“Karanlığa karşı aydınlığı; baskıcı, otoriter yönetim anlayışına karşı, özgürlük ve demokrasiyi; ırkçı ve milliyetçi anlayışın beslediği linç kültürüne karşı, bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşamayı; her şeyin para-kâr olduğu piyasa anlayışına karşı eşitliği savunmaya devam edeceğiz.

Eşit, özgür, demokratik bir Türkiye mücadelesinde; temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Asla ‘padişahım çok yaşa’ diyenlerle saf tutmayacağız, aksine ‘kral çıplak’ demeye her daim devam edeceğiz.

Çabalarınız ve tehditleriniz boşuna:

TMMOB, bağlı odaları ve kadroları asla karanlığınıza teslim olmayacak.”