SML Etiket’te hukuksal kazanım

DEV TEKSTİL İstanbul Temsilciliği yaptığı açıklama ile SML Etiket fabrikasında işe iade davasını ve sendikal tazminatı kazandıklarını açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Ekim 2022
  • 18:10

DEV TEKSTİL İstanbul Temsilciliği yaptığı açıklama ile SML Etiket Fabrikası'nda işe iade davasını ve sendikal tazminatı kazandıklarını açıkladı. SML Etiket Fabrikası'nda sendikal faaliyet nedeniyle işten atmalara karşı direniş gerçekleştirilmişti.

DEV TEKSTİL üyesi işçiler SML Etiket’in iş yaptığı firmalar önünde açıklama yapmış ve bir yandan da hukuksal süreci işletmişti. İşe iade davasını ve sendikal tazminatı kazandığını ifade eden DEV TEKSTİL’in yaptığı açıklama şu şekilde:

“SML Etiket’te işe iade ve sendikal tazminat davasını kazandık!

SML Etiket fabrikasında yürüttüğümüz sendikal faaliyetten kaynaklı SML etiket yönetimi 3 üyemizi keyfi ve hukuksuz biçimde 28 Ocak 2021 tarihinde işten çıkartmıştı. Sendikal faaliyetimize dönük bu tahammülsüzlüğe karşı üyelerimiz ile birlikte fabrika önünde 136 gün boyunca direniş göstermiş ve direnişimizi firmanın üretim yaptığı markaların önlerine de giderek haklılığımızı ve geleceğimize sahip çıkacağımızı haykırmıştık.

Üyelerimiz ile birlikte SML Etiket yönetiminin baskılarına karşı koyduk. Aynı zamanda SML Etiket sermayesinin yanında yer alan polisin de direnişimiz boyunca her türlü saldırısına boyun eğmedik.

SML Etiket yönetimi direnişimizden korkarak, DİSK Tekstil bürokratları ile hızlıca masaya oturmuş ve SML etiket işçilerinden habersiz sözleşme imzalanmış ve temsilciler atanmıştır. DİSK Tekstil ağaları işçileri satmakla kalmayıp sendikamız hakkında işçilere kara propaganda yürütmüştür.

Direnişimiz boyunca fiili-meşru mücadele hattını izleyerek, sendika düşmanlığına, hukuksuzluğa ve sendika bürokratlarına karşı mücadelemizi sürdürdük ve sürdürüyoruz. 

Üyelerimizin işten çıkartılması ile açmış olduğumuz dava, bugün görülen duruşması ile birlikte haklılığımızı mahkemede de kanıtladık. Mahkeme üyelerimizin İŞE İADE’sine ve SENDİKAL TAZMİNAT ödenmesini hükmetti. 

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak, bundan böylede üyelerimizin haklarına sahip çıkmaya, patronların her türlü saldırılarına karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”