SML Etiket’te direniş 136. gününde

SML Etiket’te DEV TEKSTİL üyesi işçilerin direnişi 136 gündür devam ediyor. Direnişçiler Kürt halkı ile dayanıma için “İşçilerin birliği halkların kardeşliği” mesajı yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Haziran 2021
  • 14:40

SML Etiket’te işlerin azaldığı gerekçesi ile işten çıkarılan ve direnişe geçen DEV TEKSTİL üyesi işçiler 136 gündür hakları için direnişlerini sürdürüyor.

“Faşizme geçit yok!”

HDP İzmir İl Örgütü’nde gerçekleşen silahlı saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin İkitelli’de yapılacak olan eyleme katılacak olan direnişçiler şunları ifade etti:

Bizler SML Etiket önünde direnen kadın işçiler olarak 136 gündür fabrika önünde direniyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu süreç boyunca baskı, mobing, şiddet ve gözaltılarla karşılaştık. Ama bu saldırıların hiç birisine boyun eğmedik. Kararlılığımızdan, irademizden aldığımız güçle hareket ediyoruz. Biz işçi ve emekçi kadınlar işyerlerinde, sokaklarda, yaşamın her alanında AKP ve MHP iktidarının uygulamış olduğu politikalar sonucunda tacize, tecavüze ve katledilmeyle karşı karşıya kalıyoruz.

Dün İzmir’de HDP üyesi bir kadın arkadaşımız haince katledildi. Bu katledilmenin sorumlusu AKP ve MHP iktidarıdır. Faşist çeteler gücünü iktidardan alarak hareket ediyorlar ve bunun sonucunda katliamlar gerçekleştiriyorlar. Kürt halkına ve emekçilerine dönük katliamlar son bulmalıdır. Bizler ‘yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği’ demeye devam edeceğiz. Bu saldırıların karşısında da birlik ve dayanışma içerisinde örgütlü bir şekilde duracağız. Meydanlarda, alanlarda ‘faşizme karşı omuz omuza demeye’ devam edeceğiz.

Direnişimiz boyunca bizlerin yanında dayanışma içerisinde olan Halkların Demokratik Partisi yalnız değildir.

Hayatını kaybeden arkadaşımızın ailesine ve Halkların Demokratik Partisi’ne baş sağlığı diliyoruz.

Faşizme geçit yok!

Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!”

“19 Haziran’da kadın mitingine!”

Direnişçi kadın işçiler aynı zamanda 19 Haziran’da gerçekleşecek kadın mitingine de katılım çağrısını şu ifadelerle yaptı:

“SML Etiket direnişçileri olarak haksızlığa, hukuksuzluğa boyun eğmedik. Direnmeye ve mücadele etmeye devam ediyoruz. Her gün kadın cinayetleri haberleri alıyoruz, kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Kadın bakan çıkıp ‘kadın cinayetleri tolere edilebilir’ diyor, Recep Tayyip Erdoğan kararnamesi ile bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden çekinildi. Yarın yapılacak olan eylemde olacağız, herkesi oraya çağırıyoruz!”

Kızıl Bayrak / İstanbul