SML Etiket direnişi 64. gününde

Avcılar’da bulunan SML Etiket’te işlerin azaldığı gerekçesiyle işten çıkarılan DEV TEKSTİL üyesi işçilerin direnişi sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 07 Nisan 2021
  • 14:21

DEV TEKSTİL üyesi SML Etiket direnişçilerinin işe geri dönme talebiyle fabrika önünde başlattıkları direniş 64. gününde. Direnişçi işçiler eylemlerinin 64. günü akşamında Beşiktaş'ta yapılacak, İSİG Meclisi'nin Mart ayı iş cinayetleri raporunu açıklayacağı eyleme katılacaklar.

Pandemi sürecinde patronlar Kod 29 saldırısını arttırdı

Direnişlerinin 63. gününde Bakırköy ve Bayrampaşa Belediyeleri işçilerinin eylemlerine katılan SML Etiket direnişçileri gazetemiz Kızıl Bayrak’a yaptıkları açıklamada şunları ifade etti:

“Direnişimizde sadece SML Etiket önünde çadır kurup beklemedik. Direnişimizi büyütmek ve dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek için dün Bakırköy ve Bayrampaşa belediye işçilerinin basın açıklamasına katıldık. İktidar, özelikle pandemi döneminde, yeni çıkardıkları yasalarla işçi emekçiyi azgınca sömürü koşularında çalıştırmayı hedefleyip, hak gasplarının önünü açıyor.

Son zamanlarda işçi hak gasplarının başında Kod 29 geliyor. Patronlar Kod 29'u keyfi olarak kullanıyor. Ses çıkartan hak arayan herkesi Kod 29'la işten çıkartıyor. 

Dün basın açıklamasına katıldığımız Bayrampaşa belediye işçileri haksız hukuksuz keyfî bir şekilde yirmi yılını oraya hizmet ederek, emek harcayarak çalışmış. Ama emeğinin karşılığı bir günde Kod 29'la, hiçbir hak talep etmeden işten çıkartılmak oldu.

Belediye işçilerinin bu saldırıya cevabı direnmek oldu. Bizler, haksızlığa karşı tek yolun mücadele etmek direnmekte olduğunu gördük.”

Patronlar örgütlü, sendikalı işçiden korkuyor

“Aynı şekilde Bakırköy belediye işçileri de sendikalaştıklarından dolayı işten çıkarılmakla tehdit ediliyor. Önce işçileri baskı yaparak ücretlerini düşüreceklerini söyleyip kabul etmelerini bekliyorlar. Bunu kabul etmeyen işçileri süresiz ücretsiz izne çıkarıyorlar. Yıllarını vermiş işçiler neden hak kayıplarını kabul etsin? Kabul etmedikleri için süresiz ücretsiz izne çıkartıldılar. İşten çıkartılma yasağı kalkınca bu işçiler işlerinden olacaklar. Bakırköy işçileri de haksızlığa karşı Bakırköy belediyesi önünde halkı mücadelesini veriyor. Biz işçi ve emekçiler haklarımız için mücadele etmeli ve dayanişmayi büyütmeliyiz Hak verilmez alınır demeliyiz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul