“Sınıfıma yapılanlara öfkeliyim!”

Savaş Pulur, Ege İşçi Birliği sayfasına ilettiği mesajında iş “kazasında” yaşamını yitiren belediye işçisi arkadaşını ek iş yapmaya iten koşulları aktardı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Ağustos 2024
  • 23:30

Savaş Pulur, Ege İşçi Birliği sayfasına ilettiği mesajında iş “kazasında” yaşamını yitiren belediye işçisi arkadaşını ek iş yapmaya iten koşulları aktardı. Eski İzmir Büyükşehir Belediyesi direnişçilerinden Pulur’un EİB sosyal medya hesabında yer alan mesajı şu şekilde:

“Bu sabah üzülerek öğrendim, birlikte 5 yıl Doğal Yaşam Parkı’nda çalıştığım sevgili kardeşim Ali'yi kaybetmişiz.

Ali, belediyenin en çalışkan emekçilerinden biriydi. Diyebilirim ki çalıştığı alan da en az 3 adamın isini yapacak kadar emek harcayan biriydi. Genç 2, çocuk babası. Tek derdi ailesinin geçimi olan biriydi. Bu nedenle İBB'den ücretsiz izin alıp, dışarda ek iş yaparken, yaptığı çatıdan düşmüş, hastanede kalp krizinden hayatını yitirmiş. Bunun adı geçinmek için ölümüne çalışmaktır. Çok üzgünüm. Çocukların küçük, ailen hayatı boyunca yokluğunu hissedecek. Biz bugün bunu hissediyoruz, onlar ise ömür boyu yasayacaklar. Büyük ihtimaldir ki, hep yalnız olacaklar.

Seni böyle biri ile aynı kareye koyduğum için beni bağışla sevgili Ali. Ama gözlere sokulmadan anlaşılmıyor bu durum. DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı. Aynı kurumda birlikte çalıştık. O sendikacı oldu. Bize yevmiyemizin vergileri algıları kesilip verilirken o ve onun gibiler bizlerin yevmiyelerinin bürütünü, kesilmemiş halini bizden kendilerine aldılar. Bugün en az 80, 100 bin arası maaşı sizlerin yevmiyesinden almaya devam ediyorlar. Arabaları, telefon faturaları, mazot, yemek, otel, yol giderlerini de biz ödüyoruz. Onun, oğlu, eşi, baldızı belediyede işe girdi, amir memur konumdalar.

Çiğli Belediyesi DİSK üyesi işçileri işten attı. Bu Memiş koşa koşa başkana plaket verip, birlikte resim çektirdi. Karşıyaka Belediyesi işçilerinin istemediği sözleşmeyi yaptı diye, işçiler sendikacıları protesto etti. Bir hafta sonra onlarca işçi işten atıldı. Tüm kirli, emek düşmanı işler için DİSK'in kirli adamı Memiş icraatlarına devam etti.

Bu emekten, işçiden, haktan bahseden sendika, dernek, kitle örgütü, parti vs. sana hiç gelmediler sevgili Ali. Onlar her zaman Memiş gibilere kürsü sundular. Bir gün ‘kral çıplak’ demediler. O yüzden Memiş gibiler on yıllardır at oynatıyor. Sen geçim için canını veriyorsun, onlar saltanat içinde. İddia ediyorum DİSK Genel-İş İzmir’den en az ayda on trilyon, 10 milyon işçi aidatı topluyor. Bu paralar nerde ve ne için harcanıyor?

Yine sen beni bağışla Sevgili Ali, seni böyle adamlarla aynı kareye koydum. Öfkeliyim, öfkem sınıfıma bu yapılanlara karsı hiçbir şey yapamamak.”