Sınıf devrimcilerinden devrimci faaliyet

İstanbul, Ankara ve İzmir’de sınıf devrimcileri işçileri ve emekçileri 8 Mart’ta mücadeleye çağırıyor. İşçi direnişlerinin sesi emekçilere taşınıyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Şubat 2021
  • 15:44

Sınıf devrimcileri Ankara ve İzmir’de 8 Mart’ın öngünlerinde işçileri ve emekçileri mücadeleye çağırırken bir yandan da direnişlerin sesini taşıdılar.

Ankara’da sınıf faaliyeti

Ankara’da, Ankara İşçi Meclisi tarafından, işyeri komiteleri çağrısını büyütmek için Sincan, Eryaman, Mamak, Balgat ve Altındağ gibi işçi ve emekçi semtlerinde afiş ve sticker çalışmaları yapıldı. Hakları için direnen PTT işçileri ile ilgili hazırlanan duvar gazeteleri PTT şubelerinin de olduğu yerlere asıldı.

Diğer yandan Sinbo direnişinin sesini duyurmak için Sincan ve Mamak’ta TOMİS stickerları yapıldı. Yaklaşmakta olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile birçok semtte İşçi Emekçi Kadın Komisyonları’nın stickerları yapıldı ve duvar gazetesi asıldı. BDSP’nin hazırlamış olduğu kölece çalışma ve yaşam koşullarına karşı mücadele çağrılı stickerları da aynı semtlere ulaştırıldı.

İzmir’de 8 Mart çağrıları

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde İşçi Emekçi Kadın Komisyonları işçi ve emekçi kadınları mücadeleye çağırıyor. İzmir’de de İEKK çıkardığı anket ile Harmandalı ve Aliağa’da emekçi kadınlara yapıldı. Anket çalışmasında kriz, pandemi ve şiddet üzerine sohbet edilip 8 Mart eylemine çağrı yapıldı.

Ayrıca “Haklarımızdan ve geleceğimizden vazgeçmiyoruz!”, “Ücretsiz izin ve kısa çalışma yasaklansın!”, “25/2 maddesi kaldırılsın!”, “İşten atmalar son bulsun!”, “Telafi çalışması son bulsun!”, “İş ve gelir güvencesi istiyoruz!” şiarlı İEKK stickerlarını Çiğli Merkez’de, Güzeltepe, Harmandalı ve  Aliğa’da yapıldı.

Esenyurt’ta kadınlar ve metal işçileri mücadeleye çağırıldı

Metal İşçileri Bülteni’nin Şubat sayısını Pressan, Öztiryakiler ve Mercedes işçilerine ulaştıran sınıf devrimcileri yoğun bir ilgi ile karşılandılar.

Bülten dağıtımı esnasında ajitasyon konuşmaları yapan sınıf devrimcileri konuşmalarda şunlara değindi:

“Pandemi döneminde milyonlarca işçi-emekçi açlık ve yoksullukla boğuşurken sermayedarlar zenginliğine zenginlik kattı. Kötü çalışma koşullarına, düşük ücretlere karşı sendikalaşan ve harekete geçen işçileri ise kod 29 ile işten atıp sendikalaşma hakkının önüne geçildiğini ve işçi ve emekçilere pranga vurulup, yoksulluğa terk edildiğini belirttiler.”

İEKK Esenyurt'ta birçok noktada "Haklarımızdan ve geleceğimizden vazgeçmiyoruz, ücretsiz izin ve kısa çalışma yasaklansın! İş ve gelir güvencesi istiyoruz" şiarlı stickerler yapıldı. İşçi emekçi kadınları mücadeleye çağırdı.

 

Kızıl Bayrak / Ankara, İzmir, İstanbul