Sinbo’da direniş 229. gününde

TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker Kod 29’a karşı direnişinin 229. gününü geride bıraktı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Eylül 2021
  • 18:08

TOMİS üyesi Sinbo işçisi Dilbent Türker Kod 29’a karşı direnişinin 229. gününe ziyarete gelen Küçükçekmece İşçi Emekçi Kadın Komisyonu ile kahvaltı ile başladı. TOMİS sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı:

“Sinbo direnişimizde 229.Gün...

Sınıf dostlarımızla direniş çadırımızda kahvaltı yapıyoruz....

Güneşin sofrasında,

Dostların arasındayız...”

Sinbo direnişini Tur Asist direnişçisi Mesut Toprak, Kaldıraç, Sosyalist Kadın Hareketi ve BDSP ziyaret etti.

“Sinbo yönetimi sendikalı olma hakkına saygı duyduğunu iddia ediyor”

TOMİS üyeleri bugün Sinbo işçilerine mesai çıkışında içeride “Sinbo yönetimi sendikalı olma hakkına saygı duyduğunu iddia ediyor” gündemli bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler.

TOMİS üyelerinin Sinbo direnişinin 229. gününde işçi arkadaşlarına dağıttıkları bildiri şöyle:

“Sinbo yönetimi kendisini kağıt üzerinde işçilerin haklarına saygı duyuyormuş gibi gösterse de gerçekleri hepimiz biliyor ve yaşıyoruz."Çalışanlarımız hangi türde olursa olsun olumsuz sorunlar doğurmasından korkmadan işletme yönetimi çalışma koşulları hakkında sık sık görüşebilmelidir. Aralarında birleşerek bir sendikaya üye olma, bir temsilci atama ya da bir temsilci olarak seçilme hakkına sahiptir."*

*Bu cümleler Mehmet Demir'e ait.

Sinbo yönetiminin sendikaya karşı olmadığını müşteri-lere ve denetçilere göstermek için kantinin karşısına ve yemekhaneye sendikalaşmaya saygı duyduğunu ifade eden yazılar astığını görebilirsiniz. Ancak gerçek şu ki Sinbo yönetimi sendikal faaliyet gösteren birçok arkadaşımızı işten atmış, pande-mide ise sendika üyesi 6 arkadaşımızı ücretsiz izne çıkarmıştı. Arkadaşlarımız 31 gün direnmiş ve işe geri dönmüştü. Sonra da Dilbent arkadaşımızı türlü ayak oyunlarıyla Kod 29’la işten attı.

Kardeşler madem Sinbo işçi dostu, madem sendikalaşmaya karşı değil o zaman Çalışma Bakanlığı tarafından sendikal faaliyeti engellediğine dair para cezası neden kesilmiştir?

Kardeşler patronların tek derdi var: Daha fazla kâr, kâr, kâr!..

Bazı arkadaşlarımız Sinbo’nun sendikayı kaldıramayacağını söylüyor. Onlara şunu hatırlatalım: Pandemide Sinbo sermayesi %47 büyüdü. Bizlerin maaşını 3-4 taksit verirken Sinbo patronu yat almıştı ve utanmadan işçilere sizi gezdireceğim demişti. Onlar gününü gün ederken yazın sıcaktan sırtımızdan ter akıyor, kışın soğuktan ciğerlerimiz üşüyor. Yakalandığımız meslek hastalıklarının hesabını kim verecek?

Patronlar kendi çıkarlarına göre hareket ediyor, peki biz işçiler ne yapmalıyız?

Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımıza sahip çıkmalıyız.

E-Devlet üzerinden sizin için mücadele eden TOMİS'e üye olmalısınız.

Yıllardır Sinbo patronunun zenginliğine zenginlik kattınız.

Emeğimize sahip çıkalım!”

Kızıl Bayrak / Esenyurt