SGK’larda iş bırakma eylemi

BES üyeleri, iş yükü artan SGK'da iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İş bırakma eylemiyle birlikte birçok kentte basın açıklaması yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 06 Nisan 2023
  • 20:00

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi emekçiler 666 sayılı KHK ile gasp edilen ikramiyelerinin, fazla mesai ücretlerinin ödenmesi, SGK emekçilerine 3600 ek gösterge verilmesi talebiyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İş bırakma eylemiyle birlikte İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve pek çok kentte basın açıklaması yapıldı.                                                                                                                                                                                      BES İstanbul 3 Nolu Şube üyesi emekçiler ile Kartal, Maltepe, Süreyyapaşa ve Ataşehir'den sendika üyeleri  Kadıköy Sosyal Güvenlik Kadıköy İlçe Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Eylemde basın metnini BES İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Salih Aksoy okudu

Artan iş yükünü anlatan Aksoy devamında şunları söyledi:

“Kimi kurumlarda iş yoğunluğu nedeniyle farklı isimler altında ek ödemeler yapılmaktadır. Adalet Bakanlığı çalışanları için adalet hizmetleri tazminatı, Sağlık Bakanlığı çalışanları için döner sermaye ödemeleri, Millî Eğitim Bakanlığı’nda ek ders ücretleri, Belediye çalışanlarına denge tazminatı gibi... SGK, doğumdan ölüme tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekte olup, Mevzuat yoğunluğu ve iş yükü açısından en yoğun kurumlardan biridir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz:

*Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında haksız ve hukuksuz bir biçimde kesilen ve mahkeme kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!

*Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!

*Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz!

*Aynı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!

*Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!”