“PTT’de taşeron çalışma kalksın”

Bursa’da eylem yapan PTT-SEN, taşeron işçilerinin sorunlarını ve taleplerini aktardı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Ağustos 2024
  • 22:39

PTT-SEN, “PTT’de taşeron çalışma kalksın” şiarıyla Bursa Şehreküstü Meydanı’nda eylem yaptı.

“Kamunun üvey evlatları PTT taşeronları” ve “Sefalet sözleşmelerine hayır” yazılı pankartların açıldığı eylemde yapılan konuşmada taşeron sistemi teşhir edildi. PTT-SEN Genel Başkanı Süleyman Şen konuşmasında şu ifadelere yer verildi:

“Bu memleketin yetkililerine sesleniyoruz; eğitimini almadığımız tebligatları yaptırıyorsunuz, kadroya almıyorsunuz, eşit işe eşit ücret yok, duymuyorsunuz. Ey taşeron işçiler bu memleket Anayasasına tabi değilsiniz. Siz sendikalaşamazsınız. Biz sizi sömürmek için taşeron yaptık mı deniyor!”

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bizler, PTT'de çalışan, Türkiye'de herkesin evine en az bir kere gitmiş, memleketi avucunun içi gibi bilen taşeron işçileriz. PTT'de her birim iş tarafımızca yapılmakta ancak bize taşeron denmektedir. Nedir taşeron? Kimlik, ehliyet, banka kartları, sözleşmeli kartlar, mektup, ekstre, kargo hatta kanunen suç olmasına rağmen zorla tebligat ayrımı da dağıtımı da tarafımızca yapılmaktadır. Sömürü ve kölelik sistemi olan taşeron düzene bizi hapsetmekte, her hakkımızı almakta ve sesimizi çıkarınca da 'Siz taşeronsunuz! Kapı orada, sesinizi çıkarmayın' demektedirler. Çünkü bizi güvencesizleştirmekte, çünkü bizi ötekileştirmekte ve siz taşeronsunuz susun demektedirler.”

Açıklamanın devamında PTT işçilerinin sendikaya üye olma süreçleri aktarılarak şöyle devam edildi:

“Bursa halkına ve bu ülkenin onurlu insanlarına sesleniyoruz bu aksaklık sizi de etkiliyor sosyal medyada ya da bazı platformlarda beklediğiniz postanın, kargonun geç gelmesinden şikayet ediyorsunuz. Çalışma şartları düzelmeden postacılar haklarını almadan da bu şikayetler giderilemez. PTT'de 2018 den bu yana memur alımı yapılmamış, taşeron işçi sömürü koşullarında çalışmaya zorlanmış ve gelenin durmadığı bir düzen PTT yönetimi eli ile yaratılmıştır.”