PTT işçilerinden eylem

Düzce’de PTT’de çalışan Nakliyat-İş üyesi taşeron işçileri, kölelik koşullarına karşı Merkez Postane’ye yürüyüş yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Şubat 2015
  • 13:55

Düzce’de DİSK/Nakliyat-İş üyesi PTT işçileri, karo haklarının verilmesi için eylem yaptı. Düzce PTT Başmüdürlüğü önünden yürüyüşe başlayan işçiler, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız!” ve “Taşeron cehennemine son!” dövizleriyle 2 kilometre yürüyerek Merkez Postane önünde basın açıklaması yaptı. “Taşeron sisteme, hukuk ayrımcılığına son. Mahkeme kararları uygulansın!” yazılı pankartın açıldığı eylemde işçiler adına basın açıklamasını Nakliyat-İş Sendikası Düzce Temsilcisi Murat Kabak yaptı.

Taşeronluğun adeta çağdaş bir kölelik sistemi haline geldiğinin altını çizen Kabak, şunları söyledi:

“Maaşların zamanında yatırılmaması, iş güvencesinin olmaması, baskı ve tehdit altında çalışma görevlendirilen alanlardan başka alanda çalışma, iş güvenliği ve saymayacağımız pek çok sorun taşeron çalışma sisteminin olumsuz getirileridir. Bunlar yetmezmiş gibi hem özel sektörde hem de kamu kurumlarında hileli bir biçimde asıl işler de taşerona devredilmekte açıkça yasalar çiğnenmektedir. Saydığımız bu sorunlar çalıştığımız kurum olan PTT’de somut bir biçimde yaşanmaktadır. PTT’de çalışa biz taşeron işçiler PTT’nin alt işlerini değil asıl işlerini yapmaktayız.”

Kabak, paso haklarının da ellerinden alındığını hatırlatarak Düzce Belediyesi’nin hukuka aykırı biçimde paso haklarını gasp ettiğini söyledi. Kabak, şöyle konuştu:

“PTT’de durumu yargıya taşımıştır. Yargı aşaması sonuçlanıncaya kadar kadrolu personeline yol ücreti yardımında bulunmuştur. Bu yardımın sosyal hak olduğunu biz taşeron işçilere de verilmesi gerektiğini beyan ettik. Bunun üzerine yaptığımız yazılı başvuruya kurumun verdiği cevapta, sizler firma personelisiniz firmanın servis koyma yükümlülüğü var ve yerine getirmiyorlar şeklinde bir cevap ile karşı karşıya kaldık.”

Kabak, son olarak şunları söyledi:

“İnanıyoruz ki ülkede tüm işçiler bu kölelik düzenine karşı hep birlikte bütünlüklü bir mücadele hattı kurulabilirse taşeron çalışma sistemini tarihin çöplüğüne gömebiliriz. Biz PTT taşeron işçileri bu konuda kararlıyız”