Onur Air çalışanlarından eylem

Onur Air’de çalışan yaklaşık 100 kişi, 20 aydır ödenmeyen maaşları için Bakırköy’de eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 30 Eylül 2021
  • 17:41

Onur Air çalışanları pandemi başladığından beri maaş alamadıkları için Bakırköy'de bulunan şirket genel merkezinin önünde toplandı. Burada bir süre alkışlarla eylem yapan pilot, kabin görevlisi ve teknik çalışanlar yöneticilerle görüşmek istedi. 

Grup adına yönetim kurulu başkanıyla görüşen Kaptan Pilot Serhan Gürler, şirketin maddi durumunun iyi olmadığını ve patronun kendilerine süre verdiğini belirtti.

“Pandemi öncesinde de alacaklarımızı alamadık”

Kaptan Pilot Hayrettin Adal ise, “Biz kilit bir ekibiz. Bir uçağın uçmasında, pilot, kabin görevlisi ve teknik ekip bir çarkın dişlileridir. Bunlardan birini çıkartırsan uçak çalışmaz. Ben 30 yıldır havayolu işinde çalışıyorum. Çalışanlarının haklarına göz diken hiçbir şirket ayakta kalamaz. Biz pandemi öncesinde dünyanın her yerinde operasyon yaptık. Biz pandemi öncesinde de alacaklarımızı alamadık. Bunun bir tarifi yok. Biz pandemi öncesi alacaklarımızın da peşindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Alınterimizi istiyoruz”

Basın açıklamasında çalışma şartlarına değinerek Onur Air çalışanlarının büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalıştığı aktarıldı. Pandemi ile birlikte yaşanan hak gasplarına değinilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Çalışanların sağlık sigortaları iptal edilmiş, uçuş ekiplerinin Lisans yenilemeleri ve sağlık sertifikaları tazelenmeyerek lisanlı görev yapamayacak duruma getirilip ayrı mağduriyet oluşturulmuştur. Ücretli ve ücretsiz izin konularında kanuna aykırı olarak keyfi uygulamalar yapılmış, KÇÖ ödemesi almış olan teknik personel mesaiye çağırılarak çalıştırılmıştır.

Airbus tip eğitimi için evini ve arabasını satarak , kredi çekerek eğitim almak isteyen pilotlardan alınan peşin €38.000 para karşılığında verilmesi gereken eğitimler tamamlanmamış, geri ödemesi yapılmamıştır.

Bizler Onur Air çalışanları olarak hakkımız olan alın terimizi, bu mağduriyetlerin giderilmesini Onur Air ve bağlı şirketlerin sahibi Cankut BAGANA ve yönetim kurullarından  talep etmekteyiz.”