Namet patronunun direniş tahammülsüzlüğü

Gebze’de kurulu Namet’te Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçiler mücadeleye devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Mart 2015
  • 11:07

Namet'te sendikaya üyelikler devam ederken işten atılan işçiler bu sabah Namet işçilerinin işe giriş saatinde yaptıkları eylemle kararlılıklarını bir kez daha gösterdiler.

Sabah 07.00’de fabrika önünde toplanan Tek Gıda-İş üyesi işçiler sloganlar eşliğinde fabrika önüne yürüdü. Sloganlar atarak, gelecek olan servisleri beklerken işçiler ve polis arasında kısa bir gerginlik yaşandı.

Gerginliğin ardından işe gelen işçilere dönük konuşmalar yapıldı. İçeride yapılan baskıların mücadeleyi engellemeyeceğini, fabrikaya sendikanın gireceğini, umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda Namet patronunun “Benim arkamda Bakanlar var. AKP hükümeti var. Burada Namet yasaları geçer” dediği de belirtildi.

İşçilerin yaptığı eylemden rahatsızlık duyan Namet patronu işe gelen işçileri alelacele içeri aldı. İşe gelen işçilerin kapı önünde konuşmalar yapan işçileri görmemesi için elinde geleni yapmaya çalıştı. Gece vardiyasından çıkan işçilerin servisleri ise neredeyse üretim alanına çekildi. Onların önüne ise Namet patronu kendi tırlarından birini çekti. Bu şekilde vardiyadan çıkan işçilerle eylem yapan Namet işçilerinin bağını koparacağını sandı.

Buna karşı işçiler karşı kaldırıma geçerek tırı görüş mesafesinden çıkararak tekrar işçilere konuşmalar yapmaya devam ettiler. Namet patronu yine tırın yönünü değiştirerek görüş mesafesini kapattı. İşçiler tarafından patronun korkusunu teşhir eden konuşmalar yapıldı. Vardiyadan çıkışta servislere binen işçiler ise hızla fabrikadan çıkartıldı.

“Namet işçisi yalnız değildir!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Namet’e sendika girecek başka yolu yok!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganlarının atıldığı eylemde polis de yığınak yaptı. Eylem yarın saat 12.00’de Namet fabrikası önünde yapılacak eyleme çağrı ile son buldu.

Namet işçilerini yalnız bırakmayan sınıf devrimcileri de eylemde yerlerini aldılar. Ayrıca yerel işçi gazetesi GREV’in son sayısı da işçilere ulaştırılarak gazete üzerine sohbetler yapıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze