MİCHA işçilerinin talepleri kabul edildi

İzmir’de ve Ankara’da sefalet zammı dayatmasına karşı 3 gün iş durduran MİCHA işçilerinin taleplerinin kabul edildiği duyuruldu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Şubat 2024
  • 16:02

İzmir’de ve Ankara’da sefalet zammı dayatmasına karşı 3 gün iş durduran MİCHA işçilerinin taleplerinin kabul edildiği duyuruldu.

MESS kapsamında bulunan MİCHA’da patron, sözleşmeyi tanımayarak işçilere düşük zam dayatmasında bulundu. Türk Metal üyesi MİCHA işçileri, sözleşmeden doğan hakları için 3 gün iş durdurdu. MİCHA patronu iş durdurma eyleminin ardından geri adım atarak sözleşmeyi kabul etti. Talepleri karşılanan işçiler üretime başladı.

MİCHA işçilerinin kazandığını duyuran Ege İşçi Birliği sosyal medya hesabında şunları ifade etti:

“Son sözü MİCHA-MİTAŞ işçileri söyledi!
MİCHA işçileri 3 gündür patronunu hukuk tanımaz yöntemine karşı üretimden gelen gücünü ortaya koydu her ne kadar durgun olarak geçse de süreç esas olarak üretimin durması patronun geri adım atmasındaki temel gerçektir. Bu da bir kez daha gösterdi ki grev işçi sınıfın en güvenilir yoludur.
MİCHA işçisi aylardır sefalet ücretleriyle mahkûm halde çalışıyordu. Borç, harç içinde ayda 15 bin liraya mahkûm işçi bir de patronun hukuk tanımaz baskısıyla karşılaştı.
Son haddede kabul edilemez bu durum karşısında her zaman patrondan taraf tutan Türk Metal bile üretimi durdurmak dışında hareket edemezdi. Türk Metal de biliyor ki böyle bir süreçte MİCHA işçisi bu durum karşısında harekete geçerdi. Esas olarak da bunun korkusuyla iş kendini aşmasın diyerek üretimi durdurmak zorunda kaldı.
MİCHA işçisi kardeşler bu sürecin sonunda kazanım olması sizlerin ortak hareket etmesinden kaynaklıdır. Bu süreçten öğrenmemiz gereken tam olarak budur biz bu bütünlüğü patronların sarı sendikaların tüm kirli çıkarlarından bağımsız ele alıp kendi bütünlüğümüzü kendi elimize alır son sözü en sonunda bizler çarklar başında söylersek sadece iyi bir ücret değil insanca çalışma koşulları ve insanca bir yaşamı kazanmak ellerimizde olur. Ayrı gayrı yok beyaz park, siyah park, üretim demeden MİCHA – MİTAŞ demeden tek ses olmak bizim tek güvencemizdir...”