Maltepe Belediyesi’nde işçilerden ‘direnişe devam’ kararı

Maltepe Belediyesi, direnişteki işçilere, atılan 5 işçinin geri alınmasının da aralarında olduğu teklifte bulundu. Teklifi referandumda oylayan işçiler ‘direnişe devam’ kararı aldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Ekim 2019
  • 15:20

Maltepe Belediyesi’nde işten atma saldırısına ve hak gaspına karşı direnişteki işçilerin ‘işe geri dönme’ talebini belediye kabul etti ve aylık 270 lira zam teklifinde bulundu.

Referandumun sonucu: Direnişe devam

Maltepe Belediyesi ve CHP yöneticileri ve Genel-İş arasında görüşme yapıldı. Görüşmede belediye, atılan işçilerin işe geri alınması ve aylık 270 lira zam teklif etti. Belediyenin zam teklifinin, işçilerin ‘toplu sözleşmenin uygulanması’ talebi doğrultusundaki zammın altında kaldığı kaydedildi.

Aydınevler şantiyesinde direnişlerini sürdüren işçiler, belediyenin teklifini kabul edip etmemeye karar vermek için referandum yaptı. Referandumun sonucunda işçiler, 122 oya karşı 206 oyla ‘direnişe devam’ kararı aldı. Kararın ardından konuşma yapan Genel-İş Anadolu Yakası 2 Nolu Şubesi Başkanı Yenigün Özen Dolgun, "Çıkan iradenin arkasında duracağız" diyerek "Yılgınlık yok direniş var" sloganıyla konuşmasını tamamladı.

Diğer yandan işçilerle dayanışmanın ve destek ziyaretlerinin aralıksız sürdüğü şantiyeye, Üsküdar Belediyesi’nde işten atma saldırısına karşı haklarını arayan işçiler geldi.

Direnişin talepleri

Maltepe Belediyesi’nde çalışan DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Alkan Okuducu, toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmasını istediği için 6 Ekim’de işten çıkarılmıştı. 7 Ekim’de direnişe başlayan Okuducu’ya destek veren Genel-İş üyesi Ali Sönmez ve Serkan Bal ile işçi Gürsel Kahraman da işten atılmış, 25 Ekim Cuma günü belediye işçileri iş bırakarak direnişi büyütmüştü. Direnişi ve talepleri reddeden belediye yönetimi ise işçileri karalamaya çalışırken, Aydınevler’deki şantiyeye polis yığarak işçiler saldırtmıştı.

Dün Fen İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü işçilerinin de iş bırakarak katıldığı direnişin bir talebi atılan işçilerin geri alınması, diğeri de toplu sözleşme hükümlerinin uygulanması.