Maltepe Belediyesi'nde grev sona erdi

Grevdeki Maltepe Belediyesi işçileri, Genel-İş Genel Merkezi ile belediyenin görüşmesi sonucu verilen teklif için sandık kurdu. Genel-İş ve Maltepe Belediyesi ise anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Oylama sonrası toplantı yapan işçiler grevi sonlandırma kararı aldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Şubat 2021
  • 15:38

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçileri 23 Şubat’tan bu yana grevdeler. Genel-İş Genel Merkezi’nin Maltepe Belediyesi yönetimi ile yaptığı görüşme üzerine işçiler oylama yapmak için sandık kuracaklarını duyurdu.

İnsanca yaşam için örgütlendiklerini ifade eden temsilci şunları ifade etti:

Biz bu işi para için yapmıyoruz. Emeğin karşılığı para olmamıştır. Bugüne kadar bu bilinçle hareket ettik. Arkadaşlar dün 4700 TL gibi bir rakamla toplu sözleşme bitirilmek istendi. Hem Genel Merkez yönetimine hem belediye yetkililerine şunu söylüyoruz. “Bugüne kadar işçi arkadaşlarımızla geldik, işçi arkadaşlarımız mücadele etti, bedel ödedi ve biz o mücadelenin sonucuna tek başımıza karar veremeyiz” Temsilci arkadaşlarımız burada, dimdik duruyor. Genel merkeze kendi irademizi teslim etmeyeceğiz, hep beraber karar vereceğiz. Sandık kuruyoruz, referandum yapacağız. Ya tamam diyeceğiz ya devam diyeceğiz.”

"İşçilerin iradesine ipotek koyulmaya çalışılıyor"

Belediye işçileri teklife dair oylama yaparken, Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Genel-İş de "Anlaşma sağlandı, yasal grev sona erdi" diye bir açıklamayla işçilerin iradesini yok saydıklarını gözler önüne serdi.

Buna tepki gösteren işçiler anlaşmayı kabul mü edecekleri yoksa fiili greve devam mı edecekleri yönünde kararlarını oylamayla belirleyeceklerini duyurdu. Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube, "Şubemizin, irademizin ve işçilerin iradesine ipotek koyulmaya çalışılıyor. Biz bir anlaşma sağlamadık, bizim irademiz dışında kimse imza atamaz." diye açıklama yaparak işçileri Temizlik İşleri Genel Müdürlüğü şantiyesinde acil toplanmaya çağırdı.

Grev sona erdi

Yapılan oylama sonucunda 525 işçinin greve devam dediği ifade edilirken, işçilerle yapılan toplantılar sonucunda Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 Nolu Şube'nin grevi sonlandırma kararı aldığı belirtildi.