Küçükçekmece’de işçi toplantısına çağrılar

Küçükçekmece’de işçiler, krizin faturasını ödememek için mücadeleye çağrıldı. 15 Eylül’de düzenlenecek işçi toplantısının duyurusu yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Eylül 2018
  • 20:50

Küçükçekmece’de sınıf devrimcilerinden çok yönlü faaliyetler sürüyor. İşçiler 15 Eylül’de gerçekleştirilecek işçi toplantısına çağrıldı.

Geçtiğimiz haftalarda işten atma ve ardından direnişle gündeme gelen Paksan Makine işçilerine Metal İşçileri Bülteni’nin dağıtımı yapıldı. “Krizin faturasını patronlar ödesin!” temalı bültenin dağıtımı sırasında işçilerle sohbet edildi. Sohbetlerde krizin faturasının işçilere ödettirildiği, son yaşanan işten atma saldırısının da bunun bir ürünü olduğu vurgulandı. İşçi toplantısına çağrı yapan el ilanları da bültenle birlikte işçilere ulaştırıldı.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası’nın (DEV TEKSTİL) işsizlik fonu ile ilgili hazırladığı “İşsizlik fonundan ‘koşulsuz, şartsız’ faydalanmak istiyoruz!” şiarlı bildiriler işçilere ulaştırılmaya devam ediliyor. Patronların değil, işçilerin ihtiyacının karşılanmasını vurgulayan bildiriler, Uğur Konfeksiyon’un bulunduğu Aykosan Sanayi Sitesi camisinde, Papaz Köprüsü ve Terazidere’de işçilerin yoğun olarak kullandığı güzergâhta işçilere ulaştırıldı. DEV TEKSTİL de 15 Eylül’de gerçekleşecek işçi toplantısına çağrı yaptı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu işçi mahallelerine, fabrika havzalarına yoğun olarak sticker çalışması gerçekleştirdi. Faaliyette “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “Krizin faturası kapitalistlere!”, “Haklarımız ve geleceğimiz için mücadeleye!”, “İşten Atmalar Yasaklansın!”, “İnsanca yaşamaya yeten, vergiden muaf asgari ücret!”, “7 saatlik iş günü, 35 saatlik çalışma haftası!”, “Kıdem tazminatının gaspına hayır!”, “Herkese iş, tüm çalışanlara iş güvencesi!” şiarlı stickerlar kullanıldı. Stickerlar Sefaköy’de Bağlar, Cennet Mahallesi’nde Kapalı caddede, Terazidere-Cevizlibağ-Topkapı hattında, Bahçelievler Yalçın Koreş Caddesi’nde ve Halkalı-Bağcılar arası sanayi siteleri çevresinde kullanıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece

İLİŞKİLİ HABERLER